Wat zijn uw opties nu de horeca gesloten is?

Gisteren maakte minister Bruins bekend dat alle horeca vanaf zondag 15 maart 18:00 uur tot en met 6 april moet sluiten. Later werd bekend dat thuisbezorgen nog wel mogelijk was, maar afhalen niet. Voor de Aziatische horeca is afhalen van groot belang en VCHO heeft dan ook een brief naar de minister gestuurd met het verzoek afhalen toe te staan. Mede door de inspanningen van VCHO is zojuist bekendgemaakt dat afhalen ook is toegestaan.

Door de sluiting van de horeca breken er zware tijden aan. In de afgelopen weken hebben wij u geïnformeerd over de maatregelen die beschikbaar zijn om financiële steun te krijgen.

 • Werktijdverkorting
  Heeft u al een aanvraag ingediend, maar nog geen vergunning of afwijzing ontvangen? Dan kunt u de aanvraag wijzigen via de link die u in de bevestiging heeft ontvangen.

  Vergunningen die toegekend zijn, kunnen niet meer gewijzigd worden. Hierover hebben wij minister Koolmees van SZW een brief gestuurd met het verzoek dit aan te passen.

 • Uitstel belastingbetaling
  Vorige week informeerden wij u over deze regeling. Bekijk hier de voorwaarden.
 • Borgstelling MKB
  Staatssecretaris Mona Keijzer heeft aangekondigd deze regel te versoepelen. Zodra er meer bekend is over de voorwaarden, zullen wij u hierover informeren.

Daarnaast werkt VCHO samen met Profri voor extra financiële steun van de overheid. Meer informatie hierover volgt nog.

Voor vragen kunt u contact opnemen met VCHO, bel 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl.