Veelgestelde Vragen

Is VCHO hetzelfde als KHN?

Nee, wij zijn niet hetzelfde als KHN. Wij zijn een eigen organisatie die in 2012 voor de Chinese horecaondernemers is opgericht.

Door doeltreffende acties te nemen en efficiënt te werken, kunnen wij de specifieke belangen voor de Aziatische horecaondernemers behartigen.

Waarom zou ik lid worden van VCHO?

Wij hebben met een groot aantal leveranciers speciale kortingen afgesproken die voor onze leden gelden. U bepaalt zelf welke leveranciers u het meeste voordeel geven op kostenbesparing en dus voor u het meest interessant zijn.

Het ledenvoordeel van VCHO kan u jaarlijks duizenden euro’s besparing opleveren. Kijk dus vooral op de pagina Ledenvoordeel.

Daarnaast bieden wij professionele ondersteuning en advies bij allerlei ondernemersvraagstukken, bijvoorbeeld arbeidsrecht, keukenhygiëne en implementatie van nieuwe wettelijke regelingen.

VCHO is, als grootste Chinese horecabrancheorganisatie, een erkende gesprekspartner voor de overheid. Zo oefenen wij namens de Chinees-Aziatische horeca invloed uit op verschillende terreinen zoals de Wet van Arbeidsvreemdelingen en ongegronde negatieve berichtgeving over de Aziatische horeca. Samen staan wij sterker! Wij verwelkomen u graag als lid van onze vereniging!

Wat zijn de contributietarieven?

Dit zijn de tarieven per 2018 voor de verschillende ondernemingen (kosten zijn per jaar en de bedragen zijn excl. BTW).

  • Contributie voor restaurants: € 385
  • Contributie voor cafetaria’s: € 285
  • Hotel (tot 50 kamers): € 385
  • Hotel (meer dan 50 kamer): € 740
  • Bedrijf zonder personeel of tot 30m²: € 215
  • Bedrijf in oprichting: € 130

Heeft u meerdere bedrijven? Dan ontvangt u jaarlijks 25% ketenkorting op de contributie.

Over welke periode wordt de contributie berekend?

De contributiebijdrage geldt per kalenderjaar: van januari t/m december en wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Krijg ik ook juridische ondersteuning?

VCHO werkt nauw samen met een aantal specialisten die brede kennis en ervaring hebben op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, fiscaal recht en arbeidsimmigratie.

Deze specialisten hebben een jarenlange ervaring met de Aziatische horeca. In samenwerking met deze specialisten bieden wij de leden een gratis eerstelijnsadvies. Voor tweedelijnsadvies gelden zeer gunstige tarieven.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.