Ons Bestuur

Bin Yu – Voorzitter

Bin is als 13-jarige jongen met zijn ouders naar Nederland gekomen. Door zijn ouders is Bin al meer dan 20 jaar actief in de Chinese horeca. Momenteel is Bin niet alleen een succesvolle horecaondernemer met 5 verschillende conceptondernemingen, maar ook een zeer gerespecteerde Chinese leider binnen de Chinese gemeenschap.

Frank Chan – Vicevoorzitter

Frank is de vierde generatie van zijn familie die een Chinees restaurant runt. Hoewel Frank Bedrijfsmanagement aan de Universiteit van Twente heeft gestudeerd, heeft hij toch in 1999 gekozen om zijn familierestaurant Taiwan in Zwolle voort te zetten. Als vice-voorzitter en woordvoerder van VCHO komt zijn kennis op managementgebied goed van pas.

Chaoyang Zhu – Penningmeester

Ook Chaoyang komt uit een Chinees horecagezin. Hij vertolkt de kerneigenschappen van een Chinese horecaondernemer: hardwerkend en betrouwbaar. Buiten zijn ondernemerschap is Chaoyang ook actief bij verschillende Chinese organisaties voor het welzijn van de Chinezen in Nederland.

Kaji But – Bestuurslid

Kaji is de trotse eigenaar van het drijvende culinaire paleis Sea Palace in Amsterdam. Voordat hij in de horeca begon, heeft hij bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en bij verschillende financiële instellingen gewerkt. Binnen VCHO houdt Kaji zich hoofdzakelijk bezig met scholing en opleiding.

Yuk-ha Tang – Bestuurslid

Yuk-ha Tang heeft na haar studie Bedrijfskunde aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam diverse functies vervuld in de financiële sector. Sinds mei 2010 is zij eigenaar van het succesvolle Tang Dynastie in Almere Buiten. Onder de naam Restaurant Festijn Culinair openen zij in 2019 een nieuw onbeperkt bourgondisch tapas restaurant in Almere. Het nieuwe duurzame restaurant wordt gevestigd op een zichtlocatie in het buitengebied van Almere, vlakbij de A6.

Liping Lin – Directeur

Liping heeft jarenlange ervaring als sectormanager van de Chinees-Aziatisch horecasector in Nederland.

Foto: Het bestuur van VCHO, v.l.n.r. Frank Chan, Yuk-ha Tang, Bin Yu, Kaji But, Chaoyang Zhu en Liping Lin.

De bestuursleden van VCHO zijn representatief voor de leden. Het zijn actieve en ervaren Chinese horecaondernemers die graag een bijdrage willen leveren aan een beter ondernemersklimaat.