Hygiëne

Focus op uw (keuken)hygiëne! Door o.a. social media verspreid negatief nieuws zich razendsnel. Zonder dat u het wilt staat uw bedrijf landelijk negatief in het nieuws. Besteed daarom meer dan gemiddelde aandacht aan uw voedselveiligheid en keukenhygiene! 

Handen wassen

Het zorgvuldig wassen van de handen met water en zeep en grondig drogen met een papieren handdoek of het gebruik van een handreiniger op alcoholbasis, zijn zeer effectieve manieren om te voorkomen dat virussen zich verspreiden. Bekijk de instructie van Tork voor het wassen van handen met zeep en met desinfecterende gel.

Hygiëne-werkboek HACCP

Zorg dat u het Hygiëne-werkboek HACCP van VCHO in huis heeft. Hierin staan alle internationale richtlijnen met betrekking tot voedselveilig werken. U kunt dit boek in het Nederlands en in het Chinees in de de webshop bestellen. Leden betalen slechts € 10,- excl. BTW en verzendkosten.

Instructievideo’s

Samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) helpt VCHO de Aziatische ondernemers met het verbeteren van hun keukenhygiëne door zes korte instructiefilmpjes. In de films worden de juiste handelingen voor de zes meest voorkomende fouten in de Aziatische restaurants getoond.

Openbaarmaking inspectieresultaten NVWA

NVWA publiceert de resultaten van de inspecties bij horecabedrijven. Deze gegevens zijn openbaar. Gasten kunnen via de App of www.inspectieresultaten.nvwa.nl de inspectieresultaten van uw bedrijf zien. Denk dus aan uw (keuken)hygiëne en voedselveiligheid!