GVVA

De nieuwe GVVA-regeling Aziatische horeca is van kracht!

Door de inspanningen van VCHO is het voor Aziatische restaurants mogelijk om koks uit China/Azië te laten komen om in Nederland te werken. VCHO heeft een professioneel en intensief contact met overheidsinstanties die voor de Aziatische horeca belangrijk zijn zoals UWV en IND. 

VCHO biedt deskundige ondersteuning bij het aanvragen van werkvergunningen en andere vragen op dit gebied.

Aanvraagformulieren GVVA downloaden Publicatie regeling per 1 oktober 2019

Chinese kok

Vanaf 1 oktober 2019 is de nieuwe GVVA-regeling van kracht. Een belangrijke wijziging is de vacaturemelding. Klik op onderstaande button om de vacaturemelding te doen, dit dient u te doen voordat een nieuwe GVVA-aanvraag of verlenging gedaan kan worden.

Procedure vacaturemelding

Na drie werkdagen ontvangt u per post een vacaturenummer. Dit nummer heeft u nodig voor uw aanvraag. Zonder dit nummer wordt uw aanvraag direct afgewezen.

Vanaf 1 november 2019 kan een GVVA-aanvraag worden afgewezen, als de vacaturemelding vooraf niet drie weken heeft opengestaan. In de maand oktober wordt hierop nog niet getoetst.

Overige voorwaarden

De overige voorwaarden in de nieuwe regeling zijn:
  • Het opleiden van niet-vergunningplichtig personeel;
  • Het betalen van het juiste loon.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met VCHO via 020 – 3458 202 of stuur een mail naar info@vcho.nl.

Ledenvoordelen

AK-Voorportaal

Koks uit China nodig? Regel het snel en efficiënt met AK-Voorportaal. Voor het complementeren van GVVA-aanvragen of verlengingsaanvragen. Korting op GVVA-aanvraag via AK-Voorportaal.

Lees meer

Bureau HTM

Flinke kortingen op verschillende cursussen en trainingen zoals Basisopleiding Aziatische Keuken (BAK) en Verdieping Chinees-Aziatische keuken (VCAK).

Lees meer

Nederlandse Taalcursus

Een van de mogelijkheden om te voldoen aan de voorwaarden voor een GVVA-aanvraag is het behalen van de cursus Praktijkbegeleider in combinatie met een certificaat Nederlandse taal.

Lees meer

Laatste nieuws