Uw steun is nodig. Teken de petitie!

Zoals u weet heeft het ministerie van SZW besloten om vanaf 1 juli 2024 de specifieke functie-eisen voor koks uit Azië af te schaffen. Dit zal grote gevolgen hebben voor het aantal Aziatische specialiteitenkoks dat in Nederland mag komen werken. VCHO is het niet mee eens met dit besluit en heeft daar verschillende overleggen over gevoerd met SZW. Ondanks de vele argumenten en verbeterpunten die wij aangevoerd hebben, blijft de minister bij haar standpunt. Daarom is het nu tijd voor actie!

Petitie: Aziatische restaurants mogen niet verdwijnen!

Wij willen het afschaffen van de specifieke functie-eisen voor koks uit Azië op de agenda zetten van de Tweede Kamer. Om dat te bewerkstelligen heeft VCHO, met steun van AKB Actiegroep, een online petitie opgesteld en wij vragen u ons te helpen om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen.

Steun deze actie

We hebben uw steun nodig om deze actie te laten slagen. Hieronder een overzicht van wat u kunt doen.

  • Klik op de button onderaan de nieuwsbrief en teken de petitie. (Let op, nadat u uw gegevens op de website heeft ingevuld krijgt u een email van petities.nl. Klik op de link in die email om uw handtekening te bevestigen.)
  • Deel de link van de petitie met familie, vrienden en relaties. Denk daarbij aan WeChat, Facebook, LinkedIn, WhatsApp, etc.
  • Download en print de posters/flyers met de QR-code uit en hang het in uw zaak, zodanig dat zowel uw gasten als voorbijgangers deze kunnen zien en scannen.
  • Vertel uw gasten over de petitie en vraag ze te tekenen.
  • Heeft u afhaal- en/of bezorgmaaltijden? Voeg dan een uitgeprinte flyer toe aan de bestelling.

Tweede Kamer

We willen zoveel mogelijk handtekeningen ophalen, die wij aan de voorzitter van de Tweede Kamer willen overhandigen. Hoe meer handtekeningen, hoe meer impact. Help ons en steun deze actie, zodat de toekomst van de Aziatische horeca in Nederland gewaarborgd blijft.