Voor het voortbestaan en de verdere ontwikkeling van uw restaurant: doe in maart mee aan de BAK!

BAK in maart: nog lagere prijs, nog meer keuze!

 Volgens de regels van SZW kunnen Aziatische restaurants vanaf 1 oktober 2014 koks uit China of andere Aziatische landen naar Nederland halen om te werken. Ieder half jaar moet de Aziatische horeca echter in ruil hiervoor een vast aantal opleidingstrajecten aanbieden aan Nederlandse of Europese werknemers. Dit halfjaar, van 1 oktober 2015 tot 1 april 2016, moet de Aziatische horeca de BAK (Basisopleiding Aziatische Keuken) aanbieden aan 225 Nederlandse of Europese werknemers. Tot nu toe hebben zich echter pas 80 mensen aangemeld voor BAK.

Als wij dit keer weer het quotum niet halen, zal de Aziatische horeca in het derde halfjaar de eisen van het convenant niet halen. Dit zal niet alleen risico met zich meebrengen voor de GVVA koks die nu al in Nederland zijn, maar ook voor een nog lastigere positie zorgen tijdens de onderhandelingen voor een volgend convenant. Toen wij in het eerste halfjaar de convenantseisen niet haalden, liet minister Asscher van SZW aan de media blijken dat hij zou overwegen om het convenant op te zeggen, als de Aziatische horeca zich op dit gebied niet zou verbeteren.

Om het convenant te behouden, verzoeken VCHO en de overige Chinese verenigingen iedereen: als u een GVVA gaat aanvragen of verlengen, kies dan zoveel mogelijk de BAK cursus om aan de aanvraag- of verlengingseisen te voldoen. Zie deze taak als een investering om de kans dat we na 1 oktober nog Chinese koks kunnen aanvragen te vergroten.

Om ervoor te zorgen dat dit doel voor 1 april gehaald wordt, zijn VCHO, de Chinese verenigingen en opleidingsorganisatie Bureau HTM tot een overeenkomst gekomen. Ieder restaurant dat zich in maart aanmeldt voor de BAK betaalt een speciale prijs: €450 (oorspronkelijk €600 voor leden, €800 voor niet-leden). Meld u dus nu aan!

BAK cursusdata maart 2016

Cursus Cursusdatum Locatie Examendatum
Spoed Basisopleiding Aziatisch Koken (BAK) 4 maart Amsterdam 18 maart
11 maart Rotterdam 21 maart
11 maart Deventer 21 maart
14 maart Maarssen 31 maart
15 maart Almere 5 april
17 maart Almere 7 april
29 maart Weert 19 april

Aanmelden

Meld u aan door dit formulier in te vullen en terug te sturen via:

E-mail: info@vcho.nl

Fax: 020-3458201

Contactinformatie

Met vragen over trainingen kunt u telefonisch (038 3374 501 / 0118 760 036) of per email (info@bureauhtm.nl) terecht bij Bureau HTM

U kunt ook direct contact opnemen met VCHO via telefoon (020 3458 202) of per mail info@vcho.nl voor advies over de trainingen of het aanvragen van een GVVA.