Veilig uit in de horeca

VCHO wenst alle leden veel succes met de heropening komende maandag en alle gasten een veilig uitgaan in de horeca. Fijn dat het weer kan. Om het veilig uitgaan in de horeca in goede banen te leiden willen wij uw aandacht vragen voor de onderstaande drie zaken.

 1. Horeca Protocol 
  Vorige week hebben wij u het horeca protocol gestuurd. We hopen dat u het gelezen heeft en de regels doorgevoerd heeft in uw onderneming. Heeft u dit nog niet gedaan, vragen wij u nadrukkelijk dat alsnog te doen. In dit praktische horeca protocol staan niet alleen de regels die gelden voor gasten, ondernemers, personeel en leveranciers, maar het bevat ook handige mini-posters die u kunt uitprinten en ophangen om klanten en personeel bewust te maken van de regels.

  Download hier het horeca protocol.

  Download de bijlagen
  Vragenlijst gezondheidscheck
  Instructies handen wassen
  Poster protocol horecazaak
  Poster protocol personeel
  Poster veilig uit eten

 2. Online Gezondheidscheck
  In het horeca protocol staat dat u alle gasten die gereserveerd hebben een aantal vragen moet stellen met betrekking tot hun gezondheid. Bespaar tijd en gebruik voor deze gezondheidscheck de chatbot (een soort app) die VCHO in samenwerking met ProFri en NHG heeft ontwikkeld. Deze online tool is door iedereen gratis te gebruiken.
 3. Gezondheidscheck formulier op papier
  We begrijpen dat nog niet alle gasten gebruikmaken van deze digitale check. Om het voor u makkelijk te maken om ook deze gasten snel te checken, hebben wij een papieren versie van de gezondheidscheck ontwikkeld. Download hier het formulier.

 4. Veiligheidsregio’s
  Behalve de landelijke noodwetten en ministeriële besluiten telt Nederland 25 veiligheidsregio’s. De voorzitters van de veiligheidsregio’s zijn degenen die voor hun veiligheidsregio noodverordeningen vaststellen, specifiek afgestemd op ligging van die veiligheidsregio. Hierdoor kunnen maatregelen per regio van elkaar verschillen. Stem bij twijfel eerst af met uw gemeente. Bekijk hier het Landelijk Model Noodverordening d.d. 28 mei 2020 (Lees specifiek artikel 2.1d lid 3.)

Voor vragen kunt u contact opnemen met VCHO, bel 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl.