VCHO wil energiecompensatie voor horeca

Veel ondernemers met een variabel energiecontract worden geconfronteerd met een energierekening die vier tot acht keer hoger is dan vorig jaar. De politiek is er nog niet over uit of en hoe de horeca hiervoor gecompenseerd moet worden. VCHO vindt dit onacceptabel, omdat de horeca na de coronacrisis opnieuw zwaar getroffen wordt.

Brief aan de minister

De Horeca Alliantie, de samenwerking van VCHO, ProFri en NHG, heeft daarom een dringende oproep gedaan aan minister van Economische Zaken Adriaansens om de horeca te steunen en met een compensatie voor horecaondernemers te komen. U kunt de brief hier teruglezen. 

Horeca In Nood

De Horeca Alliantie wil politiek Den Haag bewust maken hoe groot de energiestress is bij veel horecaondernemers. Wij vragen u om uw noodkreet met ons te delen, zodat we alle reacties kunnen bundelen, publiceren en  aanbieden aan het kabinet en de Tweede Kamer.

Deel uw verhaal

U kunt uw verhaal in het Nederlands delen via WhatsApp op 06-119 25 907 of door te mailen naar info@horecainnood.nl of info@vcho.nl. In het Chinees kunt u uw verhaal mailen naar info@vcho.nl.

U kunt uw verhaal tot en maandag 26 september 2022 insturen. Mocht u anoniem willen blijven, geef dit dan aan in de mail. Dan wordt u niet met naam genoemd in de publicaties.

VCHO blijft zich samen met de Horeca Alliantie partners inzetten voor een energiecompensatie voor de horeca.