VCHO stuurt minister een brandbrief

Omdat het huidige convenant Aziatische Horeca op 1 oktober 2016 afgelopen zal zijn, er in Nederland bijna geen geschikte kandidaten te vinden zijn voor de Aziatische keuken vanaf specialiteitenniveau, en zonder instroming van deze koks het voortbestaan van de Aziatische restaurants ernstig in gevaar zal komen, heeft VCHO het initiatief genomen om, samen met de overige organisaties, een brandbrief aan Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te sturen.

De sector nodigt de minister uit om op korte termijn in overleg te treden over mogelijke verlenging van het huidige convenant en hoe een nieuwe regeling beter zou kunnen aansluiten op de dagelijkse praktijk, zoals het verlenen van een GVVA voor drie jaar.

De komende maanden worden cruciaal voor een eventuele opvolging van het huidige convenant. Mede dankzij uw inspanningen heeft de sector afgelopen anderhalf jaar een enorme prestatie geleverd waar het gaat om het aannemen van NL/EU personeel en het realiseren van opleidingstrajecten. VCHO is van mening dat de sector hierdoor laat zien, dat ze haar uiterste best doet om aan de eisen van de minister te voldoen. Nu is de minister aan de beurt om de sector op een positieve manier te stimuleren door vanaf het niveau van specialiteitenkoks gemakkelijker een GVVA te verlenen, zodat de Aziatische restaurants hun grote bijdrage aan de Nederlandse economie kunnen blijven leveren en in de toekomst nog meer werkgelegenheden kunnen creëren.