VCHO gaat in gesprek met premier Rutte

Nog geen zicht op heropening horeca
Volgens de berichten in de media wordt de huidige lockdown met nog drie weken verlengd. Dat betekent helaas dat de horeca 19 januari nog niet open mag gaan. De huidige, tweede sluiting van de horeca duurt al drie maanden en veel ondernemers komen daardoor steeds verder in de problemen. Er wordt gespeculeerd over uitbreiding van de steunpakketten, iets waar VCHO al maanden voor strijdt.
 
Pleitbrief
VCHO heeft in samenwerking met de Horeca Alliantie partners (ProFRi en NHG) een pleitbrief opgesteld die voor het kerstreces naar het kabinet is gestuurd. Donderdag 14 januari zal de inhoud van de pleitbrief met premier Rutte worden besproken. Namens VCHO zal een van onze leden in gesprek gaan met de premier over de schrijnende situatie van veel horecaondernemers.
 
Onderwerpen uit de pleitbrief die met de premier besproken zullen worden.

  1. De horeca moet gelijkgesteld worden aan de detailhandel en zodra de winkels weer open kunnen, moeten ook de restaurants weer opengesteld worden. Hierbij moet een onderscheid gemaakt kunnen worden tussen restaurants en cafés, waarbij de laatste later pas open kunnen.
  2. Er moet ook een (maatwerk) steunpakket komen voor ondernemers die op dit moment geen recht hebben op de bestaande steunmaatregelen, zoals restaurants die begin 2020 open zijn gegaan.
  3. Uitbreiding van de steunpakketten. 100% dicht ook 100% steun.

Persconferentie
Dinsdagavond is er weer een persconferentie waarin premier Rutte en minister De Jonge definitief bekend zullen maken welke maatregelen er in de komende weken gaan gelden.