Uitnodiging VCHO-Webinar: Energiebesparingsplicht

Uitnodiging VCHO-Webinar:
Energiebesparingsplicht
Maandag 17 april 2023, 11.00 – 12.00 uur

Verbruikt uw horecabedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar? Dan moet u volgens de Energiebesparingsplicht die ingegaan is in 2019 rapporteren aan het RVO over de uitgevoerde energiebesparende maatregelen. Aangezien wij hier veel vragen over krijgen van onze leden, hebben we Nadia Poortvliet van COMCAM bereid gevonden om u tijdens een VCHO-Webinar hier meer uitleg over te geven.

Energiebesparingsplicht
Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Voor welke bedrijven is de Energiebesparingsplicht van toepassing;
  • Wat is de maatregelenlijst;
  • Welke besparingen zijn mogelijk;
  • Wat betekenen de besparingen voor uw energiekosten;
  • Wat moet u bij RVO melden.

Ledenvoordeel
Voor leden van VCHO die energieklant zijn bij COMCAM verzorgt COMCAM dit hele proces gratis. COMCAM kan dit traject ook verzorgen voor VCHO-leden die geen klant zijn van COMCAM. Dit gaat dan door middel van een telefonisch consult, waarna COMCAM alles verwerkt bij RVO. U ontvangt vervolgens een uitdraai van de melding bij RVO samen met het registratienummer. Deze service is alleen beschikbaar voor VCHO-leden voor de speciale ledenprijs van € 350.

Over COMCAM
COMCAM adviseert over strategisch energiebeleid en zorgt ervoor dat zij energie voor u inkopen tegen tarieven die op het juiste moment zijn vastgelegd. Zij noemen dat Energy Portfolio Management. Hiermee ontwikkelen ze een toekomstbestendige energiestrategie voor uw bedrijf. Zij kijken naar uw verbruik, risico’s, duurzaamheid en tarieven en onderzoeken hoe zij u kunnen helpen te besparen. COMCAM koopt energie op het juiste moment in op meerdere energiebeurzen en zorgt er zo voor dat uw energierekening betaalbaar blijft. Nog geen klant bij COMCAM? Voor leden van VCHO heeft COMCAM altijd een scherpe aanbieding.

Meld je aan