Allergenenwetgeving
Maandag 19 april 2021, 11.00 – 12.00 uur
Sinds 13 december 2014 bent u volgens de allergenenwetgeving verplicht om gasten, als ze hierom vragen, te informeren over aanwezige allergenen in uw producten/gerechten. Vanaf 1 januari 2021 gaat de NVWA de controle op de juiste uitvoering hiervan meenemen in de reguliere inspecties. Bij overtreding riskeert u een boete.
Om u te helpen de allergenenwetgeving correct uit te voeren, heeft VCHO aan trainer Henk Groenendijk, van onze samenwerkende partner Eurofins Bureau de Wit, gevraagd hier meer uitleg over te geven tijdens een VCHO-Webinar op 19 april 2021.
Tijdens dit VCHO-Webinar zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:
- Wat is een voedselallergie?;
- Oorzaken en factoren allergische reactie;
- De 14 voedselallergenen nader toegelicht;
- Wetgeving;
- Hoe dit te communiceren naar de klant;
- Versleping/ kruisbesmetting.
Mis dit zeer informatieve en leerzame VCHO-Webinar niet en meld u nu aan!
Deelname is gratis.