Uitnodiging Themabijeenkomsten Personeelstekort en Arbeidsvoorwaarden

Themabijeenkomst Personeelstekort

Dinsdag 17 mei 2022 – Almere
Maandag 23 mei 2022 – Eindhoven
10.30 – 14.00 uur
 
Veel horecaondernemers kampen met een groot tekort aan personeel. VCHO heeft zich daarom de afgelopen maanden ingezet om met bestaande en nieuwe partners te zoeken naar oplossingen. Graag nodigen wij u uit om tijdens de Themabijeenkomsten Personeelstekort kennis te maken met de oplossingen die onze partners u kunnen bieden.
 

Bestelzuilen – Prestop & Jamezz

Digitale oplossingen worden in toenemende mate toegepast in de horeca. Zo kiezen (afhaal-)restaurants en cafetaria’s steeds vaker voor een bestelzuil, zeker in deze tijd van personeelstekort. Door te kiezen voor een of meerdere bestelzuilen, kunt u besparen op uw personeelskosten, fouten in de bestelling voorkomen en uw omzet verhogen. Prestop levert kwalitatief zeer goede bestelzuilen voor een goede prijs en Jamezz levert de benodigde software voor de zuilen. Samen zullen zij u de voordelen van een bestelzuil uitleggen.

Jamezz – QR-bestellen

Onze nieuwe partner Jamezz biedt diverse self-order programma’s voor de horeca, waaronder QR bestellen. Door gasten de mogelijkheid te bieden digitaal te bestellen ondersteunt u uw personeel en heeft uw gast volledige controle over het tempo van zijn of haar bestelling. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat u tot wel 30% meer omzet behaalt als de gast zelf in de app bestelt. Wachttijden worden weggenomen, maar het persoonlijk contact blijft. Uit de praktijk blijkt dat uw personeel hierdoor meer tijd heeft voor echte gastbeleving.

Robots

Tientallen van onze leden maken al gebruik van bedieningsrobots. Tijdens de Themabijeenkomsten zullen we u laten zien hoe u kunt besparen op uw personeelskosten door de inzet van deze robots. Ook zullen we u de allernieuwste schoonmaakrobots voor de horeca presenteren.

NowWorkx – personeel uit Europa

Nu het aantal vacatures in de horeca alleen maar stijgt, is VCHO een samenwerking aangegaan met NowWorkx. NowWorkxs is gespecialiseerd in het recruiteren, detacheren en verlonen van vakbekwame uitzendkrachten in het buitenland. Het gaat daarbij met name om medewerkers in de bediening en hulpkoks. Inmiddels hebben wij een pilot gedraaid met een beperkt aantal leden die allen zeer tevreden zijn. De medewerkers van NowWorkx zullen u uitleggen hoe zij tewerk gaan en waar u aan moet voldoen om gebruik te kunnen maken van hun diensten. Deelnemers aan deze Themabijeenkomsten kunnen als eerste profiteren van de mogelijkheid om buitenlands personeel in te huren via NowWorkx . Uiteraard ontvangen VCHO-leden korting op de uurtarieven.

Mag ik mijn personeel langer laten werken?

Veel ondernemers zien zich door het tekort aan personeel genoodzaakt om hun personeel langer te laten werken. Hoeveel uren per dag/dagen per week mag een medewerker/kok maximaal werken volgens de CAO? Op hoeveel (aaneengesloten) vrije dagen heeft uw personeel recht? Op deze en andere belangrijke arbeidsvoorwaarden zullen wij tijdens deze Themabijeenkomst verder ingaan. Aangezien de arbeidsinspectie regelmatig controleert is het belangrijk dat u zich aan de regels houdt en zo boetes voorkomt.

Sligro Culivers – kant-en-klare curry’s

Culivers is onderdeel van Sligro en produceert onder andere heerlijke curry’s die in een handomdraai verwerkt kunnen worden tot een compleet gerecht. De verschillende curry’s worden allemaal ambachtelijk bereid. Culivers chef Joep van der Plas zal een demo geven hoe u eenvoudig een gerecht kunt bereiden met de diverse curry’s van Culivers. Ook zal hij de ambachtelijke rendang en de Tom Khai Kai bouillon van Culivers laten proeven.

RATIONAL – Combisteamer/Vario Cooking Center

De veelzijdig inzetbare iCombi Pro en iVario Pro van RATIONAL ondersteunen u bij de mise-en-place en zijn uw derde en vierde hand tijdens het servies. De chef van RATIONAL zal u tijdens de Themabijeenkomst niet alleen laten zien hoe u met de iCombi en iVario de bereidingstijd kunt verkorten, maar ook hoe u de meest heerlijke Aziatische gerechten eenvoudig kunt bereiden.

Data en Locaties

Dinsdag 17 mei 2022
Festijn Culinair
Trekweg 1
Almere-Buiten

Maandag 23 mei 2022
Woensel Wereldkeukens
Winkelcentrum Woensel 292
Eindhoven

 Deelname is gratis voor VCHO-leden. Niet-leden betalen € 50 p.p. U kunt zich met maximaal 2 personen per restaurant aanmelden. Wees er snel bij want vol=vol.