Sushi-onderzoek Consumentenbond in de media

Bezorg-sushi: 31% bevat teveel bacteriën.

Vandaag publiceerde de Consumentenbond de resultaten van een sushi-onderzoek bij de bezorgrestaurants. Wat vooral in de media verscheen is dat op bijna 1/3 van de sushi (160 onderzochte monsters) van bezorg-sushi-restaurants teveel bacteriën zitten door slechte hygiëne bij de bereiding. De versheid van de producten is meestal wel goed.

Aandacht voor hygiëne

Van de 20 onderzochte bezorg-sushi-restaurants scoren er 9 onvoldoende op hygiëne. Dit wordt vaak veroorzaakt door het werken met vuile handen en snijplanken. Bij 3 restaurants was de versheid ver onder de maat. De beste resultaten werden behaald door SushiPoint (Breda & Leiden) en Shabu To Go (Amersfoort & Rotterdam).

Betere scores dan in 2015

In 2015 onderzocht de Consumentenbond all-you-can-eat sushi. Van de 160 onderzochte monsters bevatte 64% destijds teveel bacteriën en geen enkel restaurant had zowel de hygiëne als de versheid op orde.

De resultaten van van dit jaar zijn dus een enorme verbetering, maar aandacht voor hygiëne blijft noodzakelijk om negatieve publiciteit te voorkomen! Was handen grondig altijd na toiletgebruik en reinig doorlopend uw snijplanken.

Heeft u vragen? Bel VCHO 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl