Steun de campagne tegen discriminatie!

VCHO heeft in samenwerking met de overkoepelende Chinese organisaties de campagne #ikchinees opgezet die 14 februari van start gaat. In deze campagne worden Nederlanders opgeroepen om chinees te eten, een selfie te maken en deze met de hashtag #ikchinees te delen op sociale media. Op die manier willen we op positieve manier omgaan met de vele meldingen van discriminatie in de afgelopen weken naar aanleiding van het coronavirus.

De start van de campagne #ikchinees is op 14 februari in Den Haag, waar we wok to-go maaltijd gaan aanbieden aan de ministerraad en waar ook de pers over de campagne geïnformeerd gaat worden. Diverse politici hebben al aangegeven deze campagne te steunen.

Bekijk het persbericht

Waarom #ikchinees ?

Sinds de uitbraak van het coronavirus ervaren Chinezen in Nederland dat er kwetsende opmerkingen en flauwe grappen over hen worden gemaakt. Voor hardwerkende Chinese Nederlanders, die in Nederland actief bijdragen aan de samenleving, is dat heel pijnlijk.

De Chinese gemeenschap en de Chinese keuken horen al decennia thuis in Nederland. Daarom willen we de kwetsende uitlatingen van een kleine groep Nederlanders niet centraal stellen en roepen we juist die grote groep Nederlanders op om te laten zien dat Chinezen in Nederland erbij horen.

Steun de campagne!

Zeg NEE tegen discriminatie en doe mee aan de campagne! Vraag uw gasten, familieleden en vrienden mee te doen door chinees te eten, een foto te maken en deze met #ikchinees te plaatsen op social media.

Print de flyer uit en gebruik deze in uw restaurant om uw gasten te informeren.

Download hier de A4 Flyer
Download hier de A5 Flyer

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met ons kantoor door te bellen 020-3458 202 of te mailen info@vcho.nl.