Rutte kondigt strengere maatregelen aan voor horeca

Het stijgende aantal coronabesmettingen in de afgelopen periode heeft geleid tot strengere maatregelen voor onder andere de horeca. Tijdens de persconferentie van donderdagavond maakte premier Rutte bekend dat de veiligheidsmaatregelen voor de horeca wederom aangescherpt worden. De nieuwe regels gelden vanaf maandag 10 augustus.
 
Wat verandert er per 10 augustus?

  1. Reserveren wordt weer verplicht, zowel binnen als buiten. Reserveren kan voorafgaand aan het bezoek of ter plaatse volgens het “wait to be seated” principe.
     
  2. De gezondheidscheck wordt weer verplicht voor alle gasten, zowel binnen als buiten. Dit kan mondeling, schriftelijk of door middel van de door VCHO ontwikkelde online gezondheidscheck.
     
  3. Het wordt verplicht om alle bezoekers, zowel binnen als buiten, te vragen hun naam en telefoonnummer achter te laten ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een eventuele besmetting. Gasten registreren zich op vrijwillige basis.VCHO heeft een formulier ontwikkeld dat u kunt gebruiken voor de registratie van uw gasten. Leg het formulier op tafel en laat de gasten dit zelf invullen. Download hier het registratieformulier.
     
  4. Als door de GGD wordt vastgesteld dat er meerdere besmettingen met het coronavirus hebben plaatsgevonden in een horecazaak, kan deze zaak verplicht worden 14 dagen te sluiten.

De overige regels zijn niet gewijzigd.