RTL publiceert NVWA-boeterapporten

2 september 2016

De afgelopen dagen is er in de media veel aandacht besteed aan een artikel van RTL-Nieuws waarin zij een lijst met NVWA-boeterapporten openbaar maken. Het gaat om een lijst van 172 restaurants die tussen januari 2013 en oktober 2015 onder verscherpt toezicht van de NVWA gestaan hebben.

Rechtszaak

Een groep van 15 restaurants hebben daarop een kort geding aangespannen om de openbaarmaking van deze gegevens te verbieden. Hieronder zijn ook 9 Aziatische restaurants. Zij worden hierin bijgestaan door Mynta Law. Deze zaak is op 30 augustus jl. behandeld door de rechtbank van Amsterdam. Op 8 september zal de rechtbank uitspraak doen.

Standpunt VCHO

VCHO heeft grote bezwaren tegen de publicatie van deze gegevens door RTL-Nieuws. Aangezien de rapportages gaan over de periode januari 2013 tot oktober 2015, is de informatie sterk achterhaald en geeft deze niet het beeld weer van de huidige situatie. Sommige restaurants zijn van eigenaren gewisseld en de keukenhygiëne van veel betrokken restaurants is inmiddels tip en top in orde.

Ondersteuning

VCHO benadrukt steeds het grote belang van voedselveiligheid. Daarom heeft VCHO in april dit jaar het Hygiëne-werkboek HACCP zowel in het Nederlands als in het Chinees uitgebracht. Door te handelen volgens de regels in dit boek, voldoet u aan de wettelijke regels. Indien u naast dit werkboek, nog deskundige begeleiding nodig heeft, kunt u hulp inschakelen van een door NVWA erkend begeleidingsbureau, of contact met ons opnemen via telefoonnummer: 020-3458202.