Omzet in de horeca groeit flink.

Volgens de nieuwste kwartaalcijfers van het CBS is de horecaomzet in het derde kwartaal 2016 flink gestegen. In de totale horeca is de omzet met 2,6% toegenomen. Vooral restaurants, cafés en cafetaria’s deden het goed. De omzet in restaurants steeg met 3,5%, in de cafetaria’s met 2,7%.

Sinds 2007 is de horecaomzet niet zo sterk toegenomen. De omzetstijgingen in alle sectoren van de horeca worden veroorzaakt door de grotere vraag van onze gasten. Zij zijn de laatste jaren meer geld gaan uitgeven en daar profiteert de horeca van.

screenshot-2016-12-01-17-56-59

Voor u als ondernemer van een restaurant of van een cafetaria is dit een mooie gelegenheid om deze groeicijfers met uw eigen omzet te vergelijken. Als het goed is profiteert u ook van het feit dat meer gasten onze mooie Aziatische horeca bezoeken. Is uw omzet minder hard gestegen dan deze gemiddelde groeicijfers? Dan is het goed om eens kritisch te kijken naar uw bedrijfskosten en uw inkooppercentages.

VCHO helpt u daar graag bij en biedt voor Aziatische horecaondernemers aantrekkelijke leden- en inkoopvoordelen. Ook kunnen wij u gratis adviseren hoe u met meer rendement kunt ondernemen. Wilt u meer weten of lid worden van VCHO? Bel naar VCHO op 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl. U kunt ook een kijkje nemen op www.vcho.nl.

De nieuwe Horecamonitor 3de kwartaal 2016 van het CBS staat hier voor u klaar!