Hygiëne-werkboek HACCP

Voor een bedrijf in de horeca is het altijd belangrijk om hygiënisch te werken. Daarom is er voor de horeca een hygiënecode opgesteld met alle internationale richtlijnen met betrekking tot voedselveilig werken. Hierin staan methodes om voedselveiligheid te waarborgen. Het is dan ook belangrijk om als ondernemer ervoor te zorgen dat er volgens deze richtlijnen gewerkt wordt. Als er tijdens een controle van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) blijkt dat dit niet het geval is, kunt u namelijk een boete krijgen.

De huidige Hygiënecode komt per 1 april 2016 ter vervallen. Om het naleven van de HACCP-richtlijnen in de horeca zo breed en efficiënt mogelijk te bevorderen, gaat de Horeca Alliantie in maart een praktisch Hygiëne-werkboek HACCP uitbrengen. Dit handboek is niet alleen qua prijs laagdrempelig (€10,- voor leden, €20,- voor niet-leden, excl. btw en verzendkosten), maar heeft ook een zeer praktijkgerichte indeling.

​Alle horecaondernemers kunnen dit handboek vooraf al hier bestellen. Zowel het Nederlandstalige als Chineestalige handboek zullen begin april beschikbaar zijn.