Nieuwe loontabel per 1 januari 2024

Per 1 januari 2024 is het wettelijk minimumloon gestegen met 3,75%, maar in de horeca stijgt het minimumloon met 9,5% Dit komt omdat er geen sprake meer is van een vast bedrag per maand, maar van een minimumbedrag per uur. Het wettelijk minimumloon was voor iedere sector gelijk, en het maakte niet uit of er in die sector sprake was van bijvoorbeeld een 36-urige of 38-urige werkweek. Het minimum uurloon is nu gebaseerd op een 36-urige werkweek en omdat de horeca een 38-urige werkweek geldt, stijgt het minimum maandloon met 9,5%.

Nieuwe loontabel per 1 januari 2024
De nieuwe loontabel voor 2024 kunt u downloaden door op de button onder aan te klikken.

Loontabel Downloaden
De nieuwe loontabel kunt u downloaden door op de button onder aan te klikken.

Koks uit China in dienst? Om te blijven voldoen aan de UWV voorwaarden GVVA adviseren wij uw keukenpersoneel, dus ook uw koks met een GVVA vergunning, volgens de nieuwe loontabel te betalen.PeriodiekenSinds 1 januari 2023 heeft u voor de verloning te maken met periodieken. Vorig jaar heeft u al uw medewerkers ingedeeld in een periodiek en per 1 januari 2024 krijgt uw medewerker een periodieke verhoging. Was uw medewerker in 2023 ingedeeld in periodiek 3, dan gaat de medewerker in 2024 naar periodiek 4. Voorwaarde om voor de periodieke verhoging in aanmerking te komen is dat de werknemer ten minste een vol kalenderjaar in dienst is geweest als vakkracht, in dezelfde functie en bij dezelfde werkgever. De bedragen van de periodieken stijgen volgens de CAO en tussen twee opvolgende periodieken zit 2% verschil in loon, waardoor uw medewerkers in totaal tussen de 8 en 12% meer gaan verdienen.Heeft u uw medewerker in 2023 een loon uitbetaald dat boven het bedrag van de periodiek ligt, dan kunt u die verhoging verrekenen met de periodieke verhoging in 2024.   Let op: U hoeft geen periodieke verhoging door te voeren als uw werknemer twee jaren op rij matig of onvoldoende functioneert volgens de beoordeling zoals beschreven in artikel 4.5 van de horeca-cao.