Nieuwe coronamaatregelen voor horeca

Naar aanleiding van het stijgende aantal coronabesmettingen in de afgelopen periode heeft premier Rutte tijdens de persconferentie van vanavond strengere nieuwe maatregelen afgekondigd. Dit betekent dat helaas voor de horeca nog strengere maatregelen gaan gelden.

De belangrijkste maatregelen voor de horeca zijn als volgt:

  1. In publieke ruimtes, dus ook in restaurants, mogen nog maar maximaal 30 personen samenkomen. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend.
  2. Er geldt een maximum van 4 personen aan 1 tafel voor mensen die geen huishouden vormen, zij dienen onderling wel 1,5 meter afstand te houden. Voor 1 huishouden geldt geen maximum per tafel.
  3. Op het terras geldt een maximum van 40 gasten.
  4. Voor de horeca geldt een vervroegde sluiting naar 22.00 uur. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen.

De maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september om 18.00 uur. Over drie weken wordt het effect van de maatregelen geëvalueerd.

VCHO begrijpt dat deze nieuwe maatregelen de horeca weer enorm pijn gaat doen. Wij gaan met de overheid in gesprek over extra steunmaatregelen ter compensatie van deze overheidsmaatregelen. Alle suggesties en voorstellen zijn welkom, dus als u deze hebt dan horen wij het graag.