Nieuw Protocol geldig vanaf 6 november 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond heeft demissionair premier Rutte weer aanvullende coronamaatregelen afgekondigd die op zaterdag 6 november 2021 van kracht worden. Voor de horeca betekent dit dat ook op het terras het coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is voor gasten vanaf 13 jaar. We hebben deze aanpassing verwerkt in het protocol van de Horeca Aliantie dat u onderaan deze mail kunt downloaden.

Strengere controles

We willen u er nogmaals op wijzen dat de gemeentes de horeca strenger gaan controleren op het checken van het CTB. Doet u dit niet goed, dan riskeert u een boete of zelfs sluiting van uw zaak. In onze nieuwsbrief van dinsdagavond hebben we uitgelegd welke stappen u moet doorlopen bij het checken van het CTB. Deze beschrijving vindt u ook terug in het protocol.

Mondkapje bij afhalen

Als het afhaalgedeelte van uw zaak duidelijk afgescheiden is van het restaurantgedeelte is het niet nodig om een CTB te hebben. Vanaf zaterdag 6 november 2021 moeten afhaalklanten in dat geval wel een mondkapje dragen. De mondkapjesplicht geldt ook voor het personeel in uw afhaalzaak.

Heeft u vragen over het protocol? Het tweetalige VCHO-Team zit vanaf maandag 9.00 uur voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl.