Meer versoepelingen voor horeca!

Minister Kuipers van Volksgezondheid had goed nieuws voor Nederland. In twee stappen worden de coronamaatregelen volledig afgebouwd. Vanaf 25 februari 2022 blijven alleen de basismaatregelen zoals handenwassen en geen handenschudden van kracht.

Versoepelingen vanaf 18 februari 2022

Minister Kuipers had ook goed nieuws voor de horeca. Vanaf vrijdag geldt een verdere verruiming van de openingstijden en mag de horeca open zijn tussen 05.00 en 01.00 uur. De controle op het coronatoegangsbewijs (CTB) blijft, maar er hoeft geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden en ook de verplichte vaste zitplaats en mondkapjesplicht vervallen. U kunt dan dus weer de volledige capaciteit van uw restaurant benutten.

Maatregelen horeca

Hieronder de belangrijkste regels die vanaf vrijdag 18 februari 2022 voor de horeca gaan gelden.

  • Openingstijden dagelijks van 05.00 – 01.00 uur;
  • Coronatoegangsbewijs verplicht voor gasten vanaf 13 jaar;
  • Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en een mondkapje bij verplaatsen verplicht.

Vanaf 25 februari 2022

Vrijdag 25 februari 2022 vervalt ook het CTB en gelden er geen beperkingen meer voor de openingstijden. Alleen als u een (feest)zaal heeft en er meer dan 500 personen binnen zijn die geen vaste zitplaats hebben, geldt dat u moet werken met 1G. Dat betekent dat gasten alleen naar binnen mogen als ze negatief getest zijn. Heeft u meer dan 500 zitplaatsen in uw restaurant waarbij uw gasten een vaste zitplaats hebben, dan hoeven zij geen negatieve test te laten zien.