Hygiënekeuring van malafide bedrijven

19 augustus 2016

De afgelopen tijd zijn verschillende sushi restaurants benaderd door een bedrijf dat een keurmerk biedt aan sushi restaurants. Het bedrijf vraagt de ondernemer een duur abonnement van 1000,- te nemen waarvoor er één keer per jaar een controle wordt uitgevoerd op de kwaliteit van sushi gerechten. Dat zou voldoende zijn om aan het keurmerk te voldoen.

Let erop of het bedrijf door NVWA is erkend, anders geeft het keurmerk u geen vrijwaring van de controles van de NVWA.

Om te voldoen aan de hygiëne-eisen van de overheid bent u verplicht om te werken volgens de HACCP-regels. Sinds 1 april jl. gelden nieuwe hygiëneregels die elke horecaondernemer verplicht moet volgen. Om ondernemers te helpen, hebben wij een nieuw Hygiëne Werkboek HACCP ontwikkeld, waarmee u volgens de wettelijke verplichtingen kunt werken.

In samenwerking met Bureau de Wit biedt VCHO de ondernemers ook de mogelijkheid voor intensieve begeleiding. Dit is een NVWA erkend bedrijf waarmee u zekerheid heeft dat zij volgens de wettelijke regels werken.

Als u zeker wil weten of een bedrijf erkend is door NVWA, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u hierover informeren.