Horeca vanaf 28 november dagelijks om 17.00 uur dicht

Het aantal coronabesmettingen blijft extreem hoog en de media berichten al dagen over de druk op de zorg en de dreiging van “code zwart”. Dat er vanavond tijdens de persconferentie extra coronamaatregelen zijn afgekondigd door demissionair premier Rutte komt dan ook voor niemand als een verrassing. De belangrijkste maatregel is dat de horeca en alle niet-essentiële sectoren vanaf zondag 28 november 2021 gedurende minimaal drie weken dagelijks open mogen zijn tussen 05.00 en 17.00 uur. Bovendien mag nog maar 1/3 van de capaciteit van uw zaak gebruikt worden. We begrijpen dat dit bij veel van onze leden hard aankomt en dat het voor sommigen zelfs betekent dat het niet zinvol is om open te gaan. VCHO betreurt dit en vindt dat de getroffen ondernemers volledig financieel gecompenseerd moeten worden.

Maatregelen Horeca

  • Openingstijden dagelijks van 05.00 – 17.00 uur;
  • Placeren/vaste zitplaats is verplicht;
  • Coronatoegangsbewijs verplicht voor gasten vanaf 13 jaar;
  • Gezondheidscheck is verplicht;
  • Mondkapjes verplicht bij verplaatsing (dus ook voor uw medewerkers);
  • 1,5 meter afstand houden verplicht, waardoor minder mensen binnen zijn (maximaal 1/3 van de reguliere capaciteit).

Afhalen en thuisbezorgen

Voor afhalen en bezorgen verandert er niets. Dit blijft ook na 17.00 uur mogelijk.

Steunpakketten

Al sinds de vorige persconferentie van 12 november 2021 zet VCHO zich samen met ONL en Horeca Alliantie partners ProFri en NHG in voor meer financiële steun. In eerste instantie was aangekondigd dat alleen TVL in Q4 weer aangevraagd mocht worden, maar nu is bekend geworden dat ook NOW terug gaat komen. De exacte details worden nog bekendgemaakt. Uiteraard houden wij u op de hoogte.

Aangepast protocol

We hebben de aangepaste maatregelen verwerkt in ons protocol dat u hieronder kunt downloaden.

Heeft u vragen over het protocol? Het tweetalige VCHO-Team zit vanaf maandag 9.00 uur voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl.