Horeca moet vanaf 13 november dagelijks om 20.00 uur sluiten

Demissionair premier Rutte kondigde tijdens de persconferentie vanavond aan dat de horeca vanaf zaterdagavond 13 november 2021 dagelijks om 20.00 uur moet sluiten. Eerder was in de media uitgelekt dat de horeca om 19.00 uur zou moeten sluiten, wat leidde tot veel woede bij horecaondernemers.

Oproep aan kabinet

VCHO is verbijsterd over deze nieuwe maatregel en heeft vandaag, samen met Horeca Alliantie partners  ProFri en NHG en ONL, het kabinet opgeroepen de vervroegde sluitingstijd te herzien. Hoewel wij vinden dat deze maatregel ongefundeerd is en de horeca tot middernacht open zou kunnen blijven, hebben wij toch een alternatief voorstel neergelegd bij de betrokken ministers om tot 19.00 uur gasten toe te laten, maar de aanwezige gasten de mogelijkheid te geven tot 21.00 uur te verblijven. Hierover hebben wij ook een persbericht uitgestuurd dat u hier kunt teruglezen. Helaas heeft de overheid slechts deels gehoor gegeven aan onze oproep.

Afhalen en thuisbezorgen

De aangepaste sluitingstijd van 20.00 uur geldt niet voor afhalen en thuisbezorgen. Dit blijft ook na 20.00 uur mogelijk

Maatregelen vanaf zaterdag

Naast de vervroegde sluitingstijd van 20.00 uur, gelden nog steeds de regels die al eerder waren aangekondigd. De belangrijkste maatregelen vindt u hieronder.

  • De horeca mag dagelijks open zijn van 06.00 tot 20.00 uur.
  • Afhalen en bezorgen ook na 20.00 uur toegestaan;
  • Voor alle gasten vanaf 13 jaar geldt dat zij in het bezit moeten zijn van een coronatoegangsbewijs (CTB);
  • Gezondheidscheck blijft verplicht;
  • Buffetten blijven toegestaan.

Financieel steunpakket

De Horeca Alliantie heeft de overheid opgeroepen om de getroffen horecaondernemers 100% financiële steun te geven voor de periode dat zij verplicht eerder moeten sluiten. Wij zullen de komende weken hierover in gesprek gaan met de minister. We zullen u daarvan op de hoogte houden.

Aangepast protocol

We hebben de aangepaste maatregelen verwerkt in ons protocol dat u hieronder kunt downloaden.

Heeft u vragen over het protocol? Het tweetalige VCHO-Team zit vanaf maandag 9.00 uur voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl.