Horeca mag weer open tot 22.00 uur!

Eindelijk weer goed nieuws voor de horeca! Premier Rutte bevestigde dat de horeca vanaf woensdag 26 januari 2022 weer open mag tot 22.00 uur, waarbij er nog wel beperkende maatregelen gelden zoals het coronatoegangsbewijs en de 1,5 meter. Hiermee versoepelt het kabinet meer dan in het advies van het OMT staat.

Brieven aan minister

De Horeca Alliantie (VCHO, ProFri en NHG) heeft meerdere brieven naar minister Adriaansens gestuurd, waarin wij opriepen om de horeca tot 22.00 uur te openen, eventueel met een toegangsstop om 20.00 uur. We zijn dan ook blij dat de minister gehoor heeft gegeven aan ons verzoek.

Maatregelen naleven

Gisteravond was VCHO aanwezig bij een gesprek met ministers Adriaansens (EZK) en Van Gennip (SZW), waarin de ministers al vooruit liepen op de versoepelingen die vandaag zijn aangekondigd. Zij benadrukten dat deze versoepelingen alleen mogelijk zijn wanneer de coronamaatregelen strikt worden nageleefd. We vragen u dan ook om de regels goed op te volgen, zodat de horeca open kan blijven.

Voorwaarden voor heropening

De belangrijkste maatregelen voor de heropening van de horeca vind u hieronder. Voor alle voorwaarden verwijzen wij u naar het protocol dat u onderaan deze mail kunt downloaden.

  • Openingstijden dagelijks van 05.00 – 22.00 uur;
  • Placeren/vaste zitplaats is verplicht;
  • Coronatoegangsbewijs verplicht voor gasten vanaf 13 jaar;
  • Gezondheidscheck is verplicht;
  • Mondkapjes verplicht bij verplaatsing (dus ook voor uw medewerkers);
  • 1,5 meter afstand houden verplicht, waardoor minder mensen binnen zijn (maximaal 1/3 van de reguliere capaciteit).

Afhalen/Thuisbezorgen

Ook na sluitingstijd blijft afhalen en thuisbezorgen mogelijk.

Protocol

Wij hebben het protocol weer voor u aangepast op basis van de informatie die op dit moment bekend is. Het protocol kunt u hieronder downloaden. We wijzen u nogmaals op het belang van het naleven van deze maatregelen.