Horeca blijft gesloten

Opnieuw een persconferentie met teleurstellend nieuws voor de horeca. Het kabinet heeft geen gehoor gegeven aan de oproep van de brancheorganisaties, burgemeesters van grote steden en ziekenhuizen om de terrassen op 21 april te heropenen. Demissionair premier Rutte hield de deur wel op een kier door te zeggen dat er gekeken gaat worden naar de mogelijkheid om de horeca op 28 april te openen.

Nu de heropening is uitgesteld tot 28 april, pleit VCHO ervoor om niet alleen de terrassen, maar ook de binnenruimte van horecazaken te openen. Wij zijn van mening dat dit op een gecontroleerd, verantwoorde en veilige manier kan, zoals ook in de zomer van 2020 het geval was.

Aangezien veel Aziatische horecazaken niet beschikken over een (groot) terras, vindt VCHO het belangrijk dat de binnenruimten gelijk met de terrassen worden opengesteld.

Avondklok opnieuw verlengd

De avondklok is opnieuw verlengd tot en met 28 april en blijft gelden van 22.00 uur tot 4.30 uur. Afhalen blijft toegestaan tot 21.45 uur en thuisbezorgen blijft ook na 22.00 uur mogelijk. Denkt u er weer aan om een nieuwe werkgeversverklaring in te vullen voor uw personeel dat na 22.00 uur nog naar buiten moet? Uw medewerkers moeten zelf de “Eigen verklaring avondklok” invullen en bij zich dragen. Deze is ook beschikbaar in het Chinees.

Download de avondklok formulieren

Financiële steun blijft noodzakelijk

Ook na gedeeltelijke heropening van de horeca blijft financiële steun noodzakelijk. VCHO vraagt de politiek om ook na 1 juli de steunpakketten onverminderd voort te zetten, zodat de ondernemers in de gelegenheid worden gesteld om de tijdens de lockdown geleden schade weer goed te maken.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via 020-3458 202 of info@vcho.nl.