Horeca blijft dicht

Helaas had demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie van vanavond weer geen goed nieuws voor de horeca. Voorlopig blijft de horeca dicht en er is ook nog geen zicht op heropening.

Geef horeca perspectief!

VCHO is erg teleurgesteld dat het kabinet nog steeds geen perspectief kan/wil bieden. Samen met de Horeca Alliantie partners ProFri en NHG blijven we ons inzetten voor een spoedige heropening van in ieder geval de restaurants. Wij zijn van mening dat dit op korte termijn op een veilige en verantwoorde wijze kan en voeren daarover gesprekken met diverse bewindslieden, zoals onlangs met VVD-Kamerlid Thierry Aartsen.

Avondklok verlengd tot 15 maart

De avondklok, die al enkele weken geldt van 21.00 tot 4.30 uur, wordt volgende week weer verlengd tot 15 maart 4.30 uur. De voorwaarden blijven ongewijzigd. Afhalen kan tot 20.45 uur en thuisbezorgen blijft ook na 21.00 uur mogelijk. Denkt u eraan om voor uw werknemers die na 21.00 uur naar buiten moeten weer een nieuwe werkgeversverklaring in te vullen. Deze medewerkers moeten als ze naar buiten gaan ook een “Eigen Verklaring Avondklok” bij zich dragen.

Download de avondklok formulieren

Steunpakketten

Veel ondernemers die in de tweede helft van 2019 hun restaurant hebben geopend blijken geen recht te hebben op Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) over Q1 2021. Dit komt doordat de overheid de startdatum van een onderneming definieert als de inschrijfdatum KVK, terwijl voor veel horecazaken geldt dat er enkele maanden of zelfs een jaar tussen de inschrijfdatum KVK en openingsdatum restaurant kan zitten. Samen met de Horeca Alliantie partners en Hans Biesheuvel van ONL zet VCHO zich in om dit hiaat in de voorwaarden van TVL te laten corrigeren.

Vorige week informeerden we u ook over de definitieve berekening van NOW1 die voor veel ondernemers lager uitvalt, doordat hun loonsom in de NOW1 periode lager uitvalt dan drie keer de loonsom in januari 2020. Wij hebben demissionair minister Koolmees hierover een brief gestuurd en blijven ons inzetten om ook dit te laten aanpassen.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via 020-3458 202 of info@vcho.nl.