Harde lockdown vanaf zondag 19 december 2021 om 05.00 uur

Vanmorgen werd bekend dat er vanavond opnieuw een persconferentie zou worden gehouden. Al enige tijd is er veel onzekerheid over de omikron variant die nog veel besmettelijker lijkt te zijn dan de delta variant. Het OMT heeft het kabinet dan ook geadviseerd geen risico te nemen en te kiezen voor een harde lockdown. Dit advies heeft het kabinet overgenomen en dat betekent dat onder andere de horeca vanaf morgenochtend (19 december 2021) 05.00 uur de deuren moet sluiten. Deze harde lockdown gaat gelden tot 14 januari 2022.

Afhalen en bezorgen

Ook tijdens de harde lockdown blijven afhalen en thuisbezorgen mogelijk.

Moeilijke tijden

VCHO beseft dat dit opnieuw een grote klap voor u is. Sinds het begin van de coronacrisis strijden wij al voor uw belangen en zullen dit, zolang als nodig is, blijven doen, samen met onze Horeca Alliantie partners ProFri en NHG. Vandaag, tijdens het gesprek dat wij voorafgaand aan de persconferentie hadden met demissionair ministers Grapperhaus en Blok, hebben wij nogmaals aangedrongen op meer steun. Ook hebben we de bewindslieden gevraagd in gesprek te gaan met ondernemers.

Heeft u vragen over het protocol? Het tweetalige VCHO-Team zit vanaf maandag 9.00 uur voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl.