Op 1 en 2 juli heeft Master Chef Zhixin Zhao uit China een bezoek gebracht aan Nederland en een tweetal Masterclasses Sichuan Cuisine gegeven aan ongeveer 100 koks.
Sichuan is een provincie in het zuidwesten van China, waar ook de panda’s vandaan komen. De keuken uit dit gebied kenmerkt zich door het gebruik van verschillende pepers zoals de sichuanpeper, veel kruiden en knoflook. De Sichuan-keuken wordt in China ook wel de volkskeuken genoemd, omdat er vooral gebruik wordt gemaakt van goedkope ingrediënten.
Dhr. Zhao is een gerenommeerde Master Chef uit Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Hij heeft vele prijzen op zijn naam staan, zoals de eerste prijs in de prestigieuze National Sichuan Cuisine Competition en heeft zelfs voor de Chinese president Xi Jinping mogen koken. Op de vraag wat hem een goede kok maakt antwoordt de Master Chef: “De techniek kun je leren, maar om een goede kok te zijn moet je vooral de ziel van de keuken begrijpen.”
Bekijk hier de fotoreportage van deze mooie dag.