Einde avondklok en opening terrassen in zicht

Al weken wordt er gesproken over de heropening van de terrassen en vanavond, tijdens de persconferentie, bevestigde demissionair premier Rutte dat deze op 28 april, onder strikte voorwaarden, weer open mogen. Hoewel dit een eerste stap is naar volledige heropening van de horeca, is VCHO teleurgesteld dat de binnenruimten van restaurants gesloten moeten blijven.

VCHO pleit voor volledige heropening horeca
Gisteren was de Horeca Alliantie, de samenwerking van VCHO, ProFri en NHG, met KHN aanwezig bij een gesprek met ministers Grapperhaus en staatssecretaris Mona Keijzer. In dit gesprek heeft de Horeca Alliantie gepleit voor gelijktijdige heropening van terrassen en binnenruimten van restaurants. Helaas is daar nog geen gehoor gegeven, maar VCHO blijft druk uitoefenen op politiek Den Haag om de heropening van de volledige horeca te bespoedigen.

Voorwaarden voor heropening terrassen
De voorwaarden die tot nu toe bekend zijn gemaakt zijn als volgt:

  • Openingstijden 12.00 – 18.00 uur;
  • Maximaal 50 personen, met inachtneming van de 1,5 meter regel;
  • Maximaal 2 personen aan één tafel;
  • Reserveren (of placeren volgens “wait to be seated” principe) verplicht;
  • Triage (gezondheidscheck) verplicht.

Wij zullen u later deze week het protocol voor de heropening van de terrassen toesturen.

Uiteraard blijft afhalen en bezorgen ook na 18.00 uur mogelijk.

Avondklok verdwijnt
Vanaf 28 april zal na bijna 3 maanden ook de avondklok verdwijnen en vervalt dus ook de verplichting om uw afhaalrestaurant uiterlijk om 21.45 uur te sluiten. Ook hoeft u vanaf die datum uw medewerkers geen werkgeversverklaring meer mee te geven als ze ’s avonds nog over straat moeten. Het verbod op verkoop van alcohol na 20.00 uur blijft nog wel geldig.