Eerste halfjaarquotum GVVA’s van convenant bereikt!

Voorportaal accepteert tijdelijk alleen verlengingsaanvragen en geen nieuwe aanvragen

 

VCHO, KHN en TRA zijn door UWV/IND geïnformeerd dat er sinds de start van het “Wokakkoord” van 1 oktober 2014 tot nu toe meer dan 1100 GVVA aanvragen bij voorportaal zijn ingediend. Volgens het afgesproken quotum in het convenant kan de sector van 1 oktober 2014 tot 1 april 2015 maximaal 900 GVVA´s krijgen. Met ruim 1.100 aanvragen wordt dat quotum zeker bereikt.

 

Om het hoofd te kunnen bieden aan schrijnende gevallen, besluiten VCHO, KHN en TRA om per 10 januari 2015 alleen maar verlengingsaanvragen te accepteren. Dat geldt voor vergunningen die in maart of april aflopen. Het voorportaal zal tijdelijk geen nieuwe GVVA aanvragen accepteren. Deze maatregel zal gehandhaafd blijven totdat het nieuwe quotum van het 2e halfjaar vrijkomt. VCHO, KHN en TRA zullen allen op de hoogte houden wanneer deze tijdelijke maatregel wordt opgeheven.

 

Wij begrijpen dat het een pijnlijke maatregel is, maar in het gezamenlijke belang van de Aziatische Horeca hebben VCHO, KHN en TRA deze keuze moeten maken.

 

Het Wokakkoord vraagt de Aziatische Horeca om aanbod uit Nederland en EU op te nemen, opleidingen te realiseren en te rapporteren over de realisaties. Daarom zullen VCHO, KHN en TRA u in februari 2015 vragen een enquête in te vullen. Als blijkt dat de sector de voorwaarden van het convenant voldoende nakomt, kan daarmee het quotum van GVVA’s voor het volgende halfjaar worden veiliggesteld.