Controles Inspectie SZW horeca

Inspectie SZW gaat de komende periode vaker controleren in de horeca. Het eerste waar ze op zullen controleren is de urenadministratie. Zorg dus dat er een overzicht van uurregistratie is. Mocht u dit nog niet hebben, dan kunt u contact met ons opnemen en dan sturen wij u een overzichtelijk document waarin u uw urenadministratie bij kunt houden.

Dit registratiesysteem moet in het restaurant beschikbaar en inzichtelijk voor de Arbeidsinspectie zijn. Bij het ontbreken of niet deugdelijk voeren van het arbeidstijdenregistratiesysteem wordt een boete door SZW opgelegd.

Dit boetebeleid bestaat eruit dat volgens artikel 4.3 van de Arbeidstijdenwet iedere ondernemer een verplichte registratie van de arbeidstijden in zijn administratie moet bijhouden op maandbasis. Bij ontbreken hiervan wordt een fikse boete uitgedeeld van honderden tot (tien)duizenden euro’s. Wij verzoeken u daarom komende periode extra alert te zijn op het naleven van de horecawet- en regelgeving, om eventuele boetes te voorkomen.