Aangepast protocol

Maandagmiddag heeft demissionair premier Rutte zijn excuses aangeboden en gezegd dat het kabinet met de snelle versoepelingen eind juni een inschattingsfout heeft gemaakt. Door de vergaande versoepelingen is het aantal besmettingen explosief gestegen en daarom gelden er sinds zaterdag 10 juli 2021 weer strengere maatregelen. Deze maatregelen, waarvan het afschaffen van Testen voor Toegang de meest ingrijpende is, hebben vooral betrekking op evenementen, festivals en nachtclubs, maar ook voor de restaurants gelden er weer meer regels.Alle nieuwe maatregelen hebben wij verwerkt in het protocol. We vragen u dringend het protocol goed door te lezen en de maatregelen ook aan uw personeel te communiceren. Vorige week heeft demissionair minister Grapperhaus de horeca op de vingers getikt en opgeroepen om zich aan de maatregelen te houden. Wij hebben u vorige week in een van onze nieuwsbrieven hierover geïnformeerd. Wij willen u nogmaals op het hart drukken de geldende maatregelen zoals de gezondheidscheck, het registreren en de 1,5 meter regel goed op te volgen. Burgemeesters hebben aangegeven weer intensiever te gaan controleren en handhaven.De belangrijkste aanpassingen in het protocol zijn:

  1. Alle gasten hebben een vaste zitplaats; zelfbediening/buffetten blijven toegestaan;
  2. Testen voor Toegang is niet meer toegestaan, dus iedereen, die niet tot één huishouden behoort, moet 1,5 meter afstand houden;
  3. Horeca is verplicht gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur;
  4. Entertainment is verboden. Achtergrondmuziek is wel toegestaan.

Zoals altijd heeft het ministerie van Sociale Zaken en Klimaat ons protocol weer gecheckt.

Heeft u vragen over het protocol? Het tweetalige VCHO-Team zit vanaf maandag 9.00 uur voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bel 020-3458 202 of mail naar info@vcho.nl.