Wijn- en inspiratiereis naar Frankrijk-Bordeaux

Wegens overweldigend succes is de inschrijving gesloten!

Wij kijken uit naar deze prachtige reis met jullie samen.

28 september 2016

VCHO en Sligro bieden u een fantastische studie/wijnreis aan naar de allermooiste chateaux in de Franse Bordeaux. Tijdens deze 3-daagse wijnreis van 7 t/m 9 november 2016 proeft u de mooiste wijnen en raakt u bevlogen en geinspireerd door de Franse cultuur. Meldt u daarom snel aan voor deze unieke en compleet verzorgde inspiratiereis.

De Bordeaux is al eeuwenlang één van de grootste en beroemdste wijnbouwgebieden ter wereld. Deze zuidwestelijke Franse wijnregio produceert de meest exclusieve wijnen ter wereld. De regio telt een groot aantal beroemde wijnhuizen, waaronder Château Mouton-Rothschild, Château Latour en Château Margaux.

Chateau d'Agassac2

We vertrekken per vliegtuig op maandag 7 november. Na aankomst in Bordeaux bezoeken we als eerste de toplocatie Château d’Aggesac. Deze wijngaard ligt in het plaatsje Ludon-Medoc, niet ver van Bordeaux. De rode wijn van dit kasteel is de beroemde Cru Bourgeois met het predikaat “Cru Bourgeois Exceptionnel”. Een mooie start van onze reis. We gebruiken hier ook de lunch.

 

Château Margaux (Margaux)
Château Margaux (Margaux)

Na de lunch vetrekken we naar een domein dat geen introductie nodig heeft. We gaan naar Château Margaux, 1ste Grand Cru Classé! Het markante kasteel wordt ook wel het “Versailles van de Médoc” genoemd en wordt gerund door Corinne Mentzelopoulos. De wijnen van Château Margaux zijn van superieure kwaliteit en worden gekenmerkt door intensiteit en diepte.

 

Chateau Belgrave1

Het laatste bezoek van deze dag is aan Château Belgrave, Haut-Medoc, Grand Cru Classé. Château Belgrave is een wijnhuis dat zich mag rekenen tot de elite van de Bordeaux wijnen. Het bewijst jaar in jaar uit haar klasse en jaarlijks worden er topwijnen geproduceerd. Na ons bezoek vertrekken we naar de stad Bordeaux voor een diner en de overnachting. s’Avonds is er een vrij programma.

 

Chateau Angelus1De volgende dag bezoeken we Maison Joanne, tophandelaar van de beroemste châteaux in de Bordeaux. We krijgen een rondleiding door de ‘kelders’ en een proeverij van diverse grand cru classé’s. Vervolgens gaan we naar het plaatsje St.Emilion waar we lunchen in een restaurant midden in de wijngaarden. Daarna bezoeken we Château Angelus, St.Emilion 1ste Grand Cru Classé. Prachtige wijnen die worden gemaakt onder de hoede van de familie de Boüard de Laforest.

 

Beausejour-Becot1 Na het bezoek aan Angelus blijven we in het mooie plaatsje St.Emilion. We bezoeken Château Beausejour-Becot,
St.Emilion 1ste Grand Cru Classé. Dit is een wijngoed waar Juliette Bécot, dochter van de eigenaar van Château Beau-Sejour Bécot uit Saint-Émilion de scepter zwaait. Na ons vertrek bij dit mooie wijnkasteel gaan we richting Sallebœuf voor het diner en de overnachting. Ongetwijfeld gaan we er nog een gezellige avond van maken.

 

Chateau ClinetWoensdag, onze laatste dag in de Bordeaux. Na het ontbijt bezoeken we Chateau Clinet, Pomerol.
Château Clinet is één van de meest prestigieuze landgoederen van de wijnstreek Pomerol. De wijnen van Château Clinet kunnen zich meten met de groten der aarde zoals Pétrus, Lafleur en Le Pin. Na dit bezoek gaan we lunchen in de regio en daarna weer op weg naar het vliegveld. In de avond van 9 november arriveren wij op Schiphol.

 

Wij vragen u om zo snel mogelijk aan te geven of u mee wilt, uiterlijk vóór 15 oktober 2016. Als u met een partner meegaat, geef dan ook de naam van uw (zakelijk) partner door.

Belangrijk: vanwege de exclusiviteit van de wereldberoemde wijn-chateaux kan helaas maar een beperkt aantal VCHO-leden inschrijven voor deze reis. De wijndomeinen zijn dermate exclusief dat er geen groepen groter dan 20 personen worden toegelaten.
Dus vol=vol!

  • De prijs voor deze wijn- en inspiratiereis naar Bordeaux bedraagt € 400,- per persoon gebaseerd op een
    tweepersoonskamer. Deze prijs is inclusief vliegtickets, hotel-overnachtingen, lunches, diners en het vervoer
    tijdens onze trip in Bordeaux.
  • Let op: Omdat het om een studiereis gaat, kunt u deze kosten als bedrijfskosten boeken en aftrekken van de
    belasting.
  • Er geldt een eenpersoonstoeslag van € 400,-.

Wij kijken uit naar uw aanmelding voor deze mooie inspiratiereis! U kunt hier aanmelden.