28.09.2015 : Aziatische Horeca Clinic bij Sligro Emmen

Op maandag 28 september 2015 heeft Sligro in samenwerking met VCHO een horeca clinic georganiseerd voor de Aziatische ondernemers in de regio.

Filiaalmanager Eric Blaauwe heette alle aanwezigen persoonlijk welkom en bood ze een kopje koffie met gebak aan. Daarna gaf hij een korte introductie van alle betrokkenen en legde hij het dagprogramma uit.

De ochtend begon met een rondleiding door de versafdeling van Sligro Emmen. Allereerst werd er een workshop desserts gegeven, waar de ondernemers mochten proeven van tiramisu, crême brulée en chocolademousse. Daarna werden ook de groente-, vlees- en visafdelingen bezocht. De rondleiding werd afgesloten met een wijnproeverij.

Vervolgens werd er aan de ondernemers een luxe lunch aangeboden. Tijdens de lunch vertelde national accountmanager Chris Waalder wat meer over het Aziatische assortiment en de prijzen bij Sligro, en verstrekte VCHO directrice Liping Lin meer informatie over de problematiek rondom werkvergunningen en de nieuwe WWZ. Ook kregen de ondernemers de kans om hun dringendste vragen te stellen.

Na de lunch gaf barista Marise nog een koffieworkshop. Met producten van Douwe Egberts en FrieslandCampina maakte ze heerlijke cappuccino’s en latte macchiato’s.

Het was een leerzame dag en de ondernemers gingen tevreden weer naar huis.