10.11 – 19.11.2014 : Studiereis naar Azië

Om nieuwe ideeën op te doen en uw ondernemingsvisie te verruimen, heeft VCHO in november 2014 een 11-daagse inspirerende studiereis naar Taiwan, Shenzhen en Chengdu georganiseerd. Wij zijn vertrokken op maandag 10 november en kwamen donderdag 20 november weer terug in Nederland.

Taiwan
Wij hebben Taiwan als bestemming gekozen, omdat Taiwan door haar koloniale geschiedenis een zeer rijke fusion cuisine heeft ontwikkeld van Taiwan, China, Japan en Spanje. Door haar ligging als eiland heeft Taiwan uitgebreide visgerechten. Gedurende ons bezoek aan Taiwan hebben wij verschillende toonaangevende restaurants in Taiwan bezocht en van gedachten gewisseld met Taiwanese collega’s.

Shenzhen
Shenzhen en Chengdu vertegenwoordigen de twee van de vier belangrijkste keukenstromingen in China. In Shenzhen hebben wij niet alleen Kantonese specialiteitenrestaurants bezocht, maar ook de fabriek waar ‘s wereld eerste robotkok is ontwikkeld. Misschien een oplossing voor het tekort aan koks? Wij hebben tevens de fabriek van Lee Kum Kee bezocht, waar zowel Chinese sauzen als Chinese biologisch eten wordt geproduceerd.

Chengdu
In Chengdu maakten wij kennis met de Sichuan hotelschool, waar Chinese leerlingen op hoog niveau worden opgeleid tot specialiteitenkok. Ook gingen wij in restaurants de beleving ervaren waar eten en cultuur nauw verweven worden door presentatie, decoratie, dans en muziek.