Moeite om een bekwame kok in China te vinden? VCHO kan u erbij helpen!

Wij horen van steeds meer ondernemers dat ze moeite hebben om een bekwame kok uit China te vinden. Goede koks in China verdienen tegenwoordig namelijk goed in China, waardoor ze minder geneigd zijn om in Nederland te komen werken. Door de sterk dalende eurokoers ten opzichte van de Chinese yuan wordt het aantal koks uit China dat naar Nederland wil komen nog minder.

Daarom is VCHO met behulp van de Chinese ambassade in contact gekomen met Xian International, een Chinees staatsbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in detachering van o.a. professionele koks naar het buitenland. Omdat hun koks meestal uit het binnenland van China komen, hebben zij nog genoeg kandidaten.

Indien u zo’n kok wilt, neem dan contact op met VCHO. U geeft eerst een beschrijving van uw restaurant en welke functie u zoekt. Daarna krijgt u het CV en een video van 1 kandidaat te zien. U kunt hierna ook via Xian International contact opnemen met de kandidaat-kok om verder kennis te maken. Indien u deze kandidaat kiest, krijgt u alle documenten van de kok om vervolgens een GVVA aan te vragen.

Let op: wacht niet te lang met het zoeken van een kok. Momenteel is er nog ruimte in het quotum van het tweede half jaar van het convenant, wat betekent dat u nu nog een GVVA aanvraag kunt doen. Wanneer het nieuwe quotum op 1 oktober 2015 ingaat, zullen er echter veel verlengingsaanvragen gedaan worden, waardoor dit quotum erg snel bereikt kan worden.