Masterclasses

VCHO Masterclasses goedgekeurd door UWV

Voor de aanvraag of verlenging van een GVVA moet u als werkgever aan kunnen tonen dat aan de voorschriften voor het opleiden van niet vergunningplichtig keukenpersoneel is voldaan en hier ook een bewijs voor kunnen overleggen.

VCHO organiseert regelmatig door UWV goedgekeurde Masterclasses voor keukenpersoneel niveau 1 t/m 6. Het voor deze Masterclasses behaalde certificaat kunt u gebruiken voor de aanvraag of verlenging van een GVVA. De certificaten worden enkel uitgereikt aan keukenpersoneel niveau 1 t/m 6 voor wie geen vergunning (GVVA) vereist is om te mogen werken en die de Masterclass passend bij hun eigen niveau hebben bijgewoond.

Hieronder een overzicht van de VCHO Masterclasses die door UWV zijn goedgekeurd:

Overzicht Masterclasses

Voor keukenpersoneel niveau 1 en 2:

Voor keukenpersoneel niveau 2 en 3:

Tijdens deze Masterclass worden de basisbeginselen van Sushi uitgelegd en leert u over de verschillen tussen de diverse soorten sushi en hoe deze worden bereid. Er worden varianten van Nigiri, Maki en Uramaki bereid.

Ter bevordering van de basiskennis van de Chinese keuken organiseert VCHO een Masterclass Chinese Keuken voor niveau 2 en 3 koks in Amsterdam. Tijdens de Masterclass worden enkele basis elementen van de Chinese keuken gepresenteerd en uitleg hierover gegeven. Vervolgens worden een aantal basisgerechten uit de Chinese keuken bereid.

Voor keukenpersoneel niveau 4, 5 en 6:

Tijdens deze Masterclass worden hele diverse gerechten bereid, zoals Thaise Seafood Salade en Gefrituurde Kwarteleitjes met Gamba’s en Zeewier. U zult zeker geïnspireerd raken door deze mix van Frans/Aziatisch met een vleugje Japans. U zult de invloeden van de Japanse keuken, zoals umami zeker terugvinden in de bereidde gerechten.

  • Inzicht en bereiding van vier zeer hoogwaardige Sichuan gerechten;
  • Deelnemers moeten zelfstandig de klassieke Sichuan saus “Rode peper-olie” kunnen maken;
  • Maar ook: varkensvleesgerecht Dong Po, pikant gekookt rundvlees en het typische specialiteiten-gerecht pittige geroosterde vis.

Actuele Masterclasses

Wij informeren onze leden via onze nieuwsbrief over de data van deze Masterclasses. U kunt de data ook terugvinden op onze website. Hieronder vindt u de actuele Masterclasses.

Informatie deelname:

Deelnamekosten

VCHO-leden v.a. € 99 excl. BTW p.p.
Niet-leden v.a. € 249 excl. BTW p.p.

Mocht u nog vragen hebben betreft de Masterclasses, stuur een mail naar info@vcho.nl of bel 020-3458 202.

Training on the Job

Naast het volgen van een door het UWV goedgekeurde Masterclass kunt u kiezen voor het interne trainingstraject (training-on-the-job). Dit houdt in dat u personeel op functieniveau 1 t/m 6, ongeacht de omvang van het dienstverband en hoe lang de werknemer in dienst is een intern trainingstraject heeft geboden.

U kunt dit aantonen door het overleggen van onderstaande ingevulde formulier waarin u een duidelijke beschrijving van het interne opleidingsprogramma inclusief looptijd en tijdpad geeft met daarin het aantal momenten dat u de voortgang heeft geëvalueerd en beoordeeld.

U dient aan te tonen dat de opleiding is voltooid of afgegeven na afgifte van een eerdere vergunning.

Formulier Leertraject Training on the job