Masterclasses

Sinds 1 oktober 2014 kunnen Aziatische horecabedrijven onder voorwaarden koks uit verschillende Aziatische landen (o.a. China) naar Nederland laten komen om hier te werken.

Een werkvergunning wordt verleend onder de voorwaarden dat de werkgever gedurende de looptijd van de vergunning niet vergunningplichtige personeel aanneemt en/of opleidt. Door de sector zijn in de afgelopen jaren opleidingen ontwikkeld, zoals de Basisopleiding Aziatische Keuken (BAK).

Deze BAK is al door veel cursisten gevolgd. Omdat de werkgever zich moet blijven inspannen om zijn personeel op te leiden, heeft VCHO namens de sector 7 nieuwe masterclasses ontwikkeld.

Regels en voorwaardens

  • Tijdens de looptijd van de eerder afgegeven GVVA moet de werkgever drie van zijn zittende niet vergunningplichtige werknemers een masterclass hebben laten volgen;
  • Van de drie met een certificaat afgesloten masterclasses is er maximaal één masterclass gevolgd voor een niet vergunningplichtige werknemer op niveau 4 en hoger;
  • Deze werknemers zijn op het moment dat de masterclass wordt gevolgd al 1 jaar voor minimaal 16 uur per week in dienst bij de werkgever;
  • De masterclass is gevolgd na ingangsdatum van de huidige GVVA en gedurende de looptijd van de huidige GVVA.
  • Het certificaat is uitgereikt tijdens de looptijd van de huidige GVVA.

Certificaat & Kosten
Deelnemers die slagen krijgen een certificaat.

Kosten per masterclass

  • VCHO-lid: slechts € 50,-
  • Niet-leden € 75,-

Heeft u nog vragen?
Mail naar info@vcho.nl of bel naar 020-3458202.

Aanmelden

Op dit moment zijn er helaas geen Masterclass opleidingen beschikbaar.

Selecteer hieronder de Masterclass en kies de datum waaraan u wilt deelnemen. Vul vervolgens het aanmeldingsformulier in en reken af met iDeal. Het factuur wordt later apart per mail naar u verzonden.

Masterclass Aziatische Salades

Inhoud & Resultaat
In samenwerking met Bieze Foodservice.

  • Met 4 kant-en-klare basissalades van Bieze Foodservice ‘opbouwen’ tot Aziatische salades;
  • De cursus eindigt met bereiden van de salade door de cursist.
Masterclass Sushi Basis

Inhoud & Resultaat
In samenwerking met Yama.

  • Basis ingrediënten van sushi;
  • Er worden 2 soorten ‘Nigiri sushi’ en 2 soorten ‘Maki sushi’ gemaakt;
  • De cursus eindigt bereiden van sushi door cursist;
  • Basiskok kan chef-kok beter assisteren bij de bereiding van hoogstaande en ingewikkelde sushi gerechten.
Masterclass Moderne Keukenapparatuur

Inhoud & Resultaat
In samenwerking met Rational en Bouter.

  • Basisfuncties van de combisteamer;
  • Bereiding Chinese/Aziatische gerechten, d.m.v. basisfuncties van de machine, zoals nasi- en bami goreng, Tjap Tjoy en gegaarde Cha Sieuw;
  • Cursist moet enkele gerechten kunnen maken met combisteamer.
Masterclass Thaise/Indische Keuken

Inhoud & Resultaat
In samenwerking met Kumar’s/ Verstegen.

  • Presentatie basiskruiden van de Thaise/Indische keuken en bereiding van enkele Thaise basisgerechten met Kumar’s/ Verstegen sauzen;
  • Zelfstandig maken aan basisgerechten, bijv. gebakken Balinese noedels en Tom Kha Kai soep;
  • Basiskok kan chef-kok beter assisteren bij de bereiding van hoogstaande en ingewikkelde Thaise/Indische gerechten.
Masterclass Chinese Keuken

Inhoud & Resultaat
In samenwerking met Lee Kum Kee.

  • Introductie van basissauzen van Lee Kum Kee;
  • Bereiding enkele Chinese/ Aziatische basisgerechten met deze sauzen;
  • Cursist moet van een van de gerechten maken.
Masterclass Sichuan Keuken

Inhoud & Resultaat
In samenwerking met Zhang-Hu/San-San.

  • Inzicht en bereiding van vier zeer hoogwaardige Sichuan gerechten;
  • Deelnemers moeten zelfstandig de klassieke Sichuan saus “Rode peper-olie” kunnen maken;
  • Maar ook: varkensvleesgerecht Dong Po, pikant gekookt rundvlees en het typische specialiteiten-gerecht pittige geroosterde vis.
Masterclass Japanse Keuken Umami

Inhoud & Resultaat
In samenwerking met Restaurant Onderweg.

  • Aandacht gegeven aan de specifieke smaak van de Japanse keuken: umami.
  • Bereiding van umami-gerechten (tamme eendenborst met miso, tuna met Teriyaki Mirinsaus);
  • Cursist moet zelfstandig een van de gerechten bereiden.