Ledenvoordeel Hygiëne-Werkboek HACCP

Voor een bedrijf in de horeca is het altijd belangrijk om hygiënisch te werken. Daarom is er voor de horeca een hygiënecode opgesteld met alle internationale richtlijnen met betrekking tot voedselveilig werken. Hierin staan methodes om voedselveiligheid te waarborgen en te voldoen aan alle wettelijke eisen. Het is dan ook belangrijk om als ondernemer ervoor te zorgen dat er volgens deze richtlijnen gewerkt wordt.

Controles

Als er tijdens een controle van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) blijkt dat dit niet het geval is, kunt u namelijk een boete krijgen. De oude hygiënecode is per 1 april 2016 ter vervallen. Om het naleven van de HACCP-richtlijnen in de horeca zo breed en efficiënt mogelijk te bevorderen, heeft de Horeca Alliantie in maart 2016 een praktisch Hygiëne-werkboek HACCP uitgebracht. Dit werkboek is laagdrempelig en heeft een zeer praktijkgerichte indeling.

Registratieformulieren

Alle registratieformulieren die u nodig heeft om de hygiëneprocedures in uw zaak te controleren en registreren vindt u ook in dit boek. Door volgens dit werkboek te werken, voorkomt u een boete van de NVWA.

Deze registratieformulieren kunt u ook hier downloaden.

Hygiëne-Werkboek HACCP bestellen

Bestellen van het hygiëne werkboek HACCP in het Nederlands en/of Chinees. Als u lid bent van VCHO ontvangt u € 10 korting per boek.

Meer informatie

Bel met VCHO op 020-34 58 202 of stuur een mail naar info@vcho.nl.