Uitnodiging Horecava 2016

Kookdemonstraties “East Meets West” op Horecava 2016

Wat zal het culinaire resultaat zijn als Chinese én Nederlandse top-chefs met dezelfde ingrediënten koken?

In het gezelschap van vertegenwoordigers van pers, politiek, zakenleven, kunst en cultuur, onderwijs en professionals uit het restaurantwezen zullen op 11 en 12 januari 2016 tussen 12:00 en 13:00 uur de kookdemonstraties “East Meets West” plaatsvinden in het Aziatisch Paviljoen (standnummer 03.235) op de Horecava in de RAI te Amsterdam.

Wij nodigen u van harte uit de kookdemonstratie “East Meets West” bij te wonen.

Foto Julius Jaspers        Foto Ron Blaauw         pb-alain-caron

Foto Wu Aijian 吳愛堅  Han Ting    Foto Zhuo Ming Zheng

Op maandag 11 januari 2016 zal Julius Jaspers van Happyhappyjoyjoy aan de slag gaan met varkensvlees. Ron Blaauw van Ron Gastrobar bereidt een gerecht met eend. Daarnaast richt Alain Caron zich op kip. Deze Nederlandse top-chefs koken gelijktijdig met hun Chinese collega’s met hetzelfde hoofdingrediënt, zodat de bezoeker beide manieren van bereiden zelf kan vergelijken. De Chinese bereidingswijze wordt gedemonstreerd door top-chefs Aijian Wu van Oriental City (Amsterdam), Han Ji van HanTing Cuisine (Den Haag), Shaoting Hu van Yu Woah (Amstelveen) en Tso Min Cheng van Red Chilli (Nieuwe Niedorp).

Op dinsdag 12 januari 2016 zal het Presidentsmenu worden bereid. Dit menu werd vorig jaar ook bereid voor de Chinese president Xi Jinping, die toen op bezoek was in Nederland. Voor de presidentiële delegatie hadden chef-kok Patrick Otten van Hotel van Oranje en chef-kok Wanzhong Dong van Wok de Mallejan de handen ineengeslagen. Hun culinaire creatie kreeg zowel complimenten van de hoge Chinese gasten als van de Nederlandse minister-president.

In het gezelschap van Zijne Excellentie Ambassadeur Chen Xu en zijn echtgenote op 11 januari as. met op beide dagen vertegenwoordigers van pers, politiek, zakenleven, kunst en cultuur, onderwijs en professionals uit het restaurantwezen zullen op 11 en 12 januari 2016 tussen 12:00 en 13:00 uur de kookdemonstraties “East Meets West” plaats vinden in het Aziatisch Paviljoen op de Horecava in de RAI te Amsterdam.

Voor de kookdemonstratie “East Meets West” zijn o.a. de ambassadeur van China en een enkele Nederlandse politici uitgenodigd om komen te proeven. De presentatie is in handen van de bekende Chinese schrijfster Lulu Wang, Cuisinier/TV-chef Alain Caron en journalist Eric Hellingman.

Foto Dim Sum Foto Sushi Foto Tea's Delight (6)

Aziatisch Paviljoen

“East Meets West” is onderdeel van het Aziatisch Paviljoen. Hierin worden alle beursdagen kookdemonstraties en workshops gehouden om kennis en ervaring uit te wisselen tussen verschillende culinaire culturen, zoals sushi en dim sum workshops, een theeceremonie en een Chinese kookkunstshow.

Alle leden van VCHO hebben reeds twee gratis entreekaarten van ons ontvangen. Indien u gratis kaarten wilt, neem dan gerust contact met ons op, telefoon 020-345 8202 of stuur een e-mail naar info@vcho.nl.