Studiereis Japan & Zuid-Korea

21 t/m 31 oktober 2019

Speciaal voor VCHO-leden heeft VCHO een unieke reis samengesteld naar Japan en Zuid-Korea. Tijdens deze 11-daagse inspiratiereis zullen we Tokyo, Osaka, Kyoto en Seoul bezoeken. Ontdek de lokale specialiteiten, leer meer over de Japanse en Koreaanse keuken terwijl u geniet van de gerechten, breng een bezoek aan oude en moderne bezienswaardigheden en attracties en ervaar de Japanse tradities en de Koreaanse cultuur.

De studiereis is volgeboekt.
U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.

Programma (onder voorbehoud)

Japan

21 oktober

Op 21 oktober vertrekken we ‘s avonds vanaf Schiphol Amsterdam en komen in de vroege avond van 22 oktober aan in Tokyo. Gedurende ons verblijf in Tokyo overnachten we in een 4-sterren hotel.

22 – 24 oktober: Tokyo, Japan

Ginza, Tokyo Tower, Tokyo Imperial Palace, Shinjuku City, Shibuya, Asakusa, Sensoji Temple

We bezoeken de Tsukiji Fish Market en moderne traditionele restaurants, en genieten daar van de Japanse snacks en Ramen Noodles.

Tokyo is een stad met zowel klassieke als moderne invloeden. We bezoeken onder andere Ginza, een van de meest hippe en luxe wijken van Tokyo en de iconische Tokyo Tower. We ervaren het dagelijkse leven van de inwoners in Tokyo in Shinjuku en Shibuya en lopen ook door het park van het Tokyo Imperial Palace om de essentie van de traditionele Japanse cultuur te beleven.

Verder zullen we verse sashimi gaan eten op de Tsukiji Fish Market, de grootste markt in vis en zeevruchten ter wereld, Ramen Noodles proeven in authentieke ramen restaurants, verrassende snacks ontdekken in Shimbashi en dineren bij diverse moderne traditionele restaurants.

25 – 27 oktober: Osaka & Kyoto, Japan

Op 25 oktober nemen we de comfortabele sneltrein (Shinkansen) van Tokyo naar Osaka. In Osaka overnachten we in een 4-sterren hotel.

Osaka

Osaka Castle, Shinsaibashi, Dotonbori

We zullen het beroemde Kani Doraku (krabbanket restaurant) ervaren en verschillende Osaka streekgerechten zoals Okinomiyaki en Takoyaki proeven.

Osaka, ook wel de culinaire hoofdstad van Japan genoemd, is de derde stop van deze studiereis. In Dotonbori zullen we genieten van heerlijke gerechten met veel keuze uit bekende spijzen zoals de Okinomiyaki en Takoyaki. Daarnaast zullen we ook eten bij het beroemde Kani Doraku (krabbanket restaurant).

Als afsluiting van het bezoek aan Japan gaan we naar de Shinsaibashi shopping street en maken we nog een wandeling door de prachtige kasteeltuin waar we de unieke charme van het Osaka Castle kunnen bewonderen.

Kyoto

Nineizaka & Sanneizaka, Hanamikoji Street, Nijo Castle, Kiyomizudera, Fushimi Inari Shrine

We bezoeken een Geisha voorstelling en we zullen o.a. gegrilde paling, Kaiseki Cuisine (Japanse haute cuisine) en Kyoto tofu gaan proeven.

Kyoto, de voormalige hoofdstad van Japan, staat bekend om zijn historisch bezienswaardigheden en is de tweede stop van deze studiereis.

In Kyoto genieten we van het prachtige landschap van deze historische stad en bezoeken we verschillende, unieke tempels. We gaan ook naar de beroemde Hanamikoji Street waar we een Geisha voorstelling zullen bijwonen. Verder bezoeken we de iconische duizenden rode poorten van de Fushimi Inari Shrine en ervaren we de geschiedenis van de Nijo Castle.

We genieten onder andere van knapperig, op houtskool gegrilde paling die van binnen heerlijk zacht is, een specialiteit uit Kyoto. Ook beleven we de traditionele/moderne delicate Kaiseki Cuisine en proeven we verschillende tofu gerechten.

Zuid-Korea

28 – 31 oktober: Seoul

Gwanghwamun, Nanshan Park, Xinshadong Linyin Road, Jiangnan District, Myeongdong, etc.

We bezoeken een traditionele zang en dans voorstelling en een Koreaanse sauna. Bij verschillende moderne Koreaanse restaurants en de Gwangjang Market zullen we lokale specialiteiten proeven zoals: Samgyetang, Korean Table d’Hote.

In de ochtend van de 28 oktober vliegen we vanuit Osaka naar Seoul, Zuid-Korea. In Seoul overnachten we in een 4-sterren hotel met een prachtig uitzicht over de stad.

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, staat bekend om zijn oude paleizen en tempels en de moderne gebouwen met veel neonlichten.

We zullen de geschiedenis van Seoul op interessante plaatsen zoals het Gyeongbokgung-paleis, het Deoksugung-paleis en het Changdeokgung-paleis bewonderen. Daarnaast zijn er ook fascinerende natuurlijke en culturele landschappen in Nanshan en zien we de modernisering in Jiangnan en Myeongdong.

Vergeleken met Japanse gerechten zijn Koreaanse gerechten sterker van smaak, door de ingrediënten die gebruikt worden. De Gwangjang Market in Seoul, bekend door diverse tv-programma’s en Koreaanse dramaseries, is bijvoorbeeld de perfecte plek om allerlei Koreaanse snacks te proeven. Verder genieten we nog van de heerlijke Samgyetang (kip en ginseng soep) en bezoeken we een aantal moderne Koreaanse restaurants. Tenslotte staat de Korean Table d’Hote op de kaart, een volledig full course diner dat vroeger voor de koning bedoeld was.

Reiskosten

Tijdens de 11-daagse studiereis bezoeken we 4 steden in 2 landen. De all-inclusive kosten bedragen € 3.900 p.p. excl. BTW.

De prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer, toeslag voor verblijf in een eenpersoonskamer is € 450 p.p. excl. BTW.

De all-inclusive prijs is inclusief:

  • Alle vliegtickets Amsterdam – Japan – Zuid-Korea- Amsterdam;
  • Alle overnachtingen in 4-sterren hotels (tweepersoonskamer);
  • Alle ontbijt- lunch- & dinermomenten (behalve Tsukiji Fish Market);
  • Alle binnenlandse reizen (Shinkansen, treinvervoer in Japan en Zuid-Korea);
  • Alle entreebewijzen & rondleidingen/gids;
  • Koreaanse sauna.

Niet inbegrepen in de reiskosten zijn:

  • Persoonlijke toeristenvisum;
  • Alle persoonlijke consumpties/uitgaven tijdens de reis;
  • Ontbijt in Tsukiji Fish Market;
  • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering