Veel gestelde vragen

Wij hebben met een groot aantal leveranciers speciale kortingen afgesproken die voor onze leden geldt. U bepaalt zelf welke leveranciers u het meeste voordeel geven op kostenbesparing en dus voor u het meest interessant zijn. Het kan jaarlijks duizenden euro’s besparing opleveren.

Daarnaast bieden wij ook professionele ondersteuning en advies bij allerlei ondernemersvraagstukken, bijvoorbeeld arbeidsrecht, keukenhygiëne en implementatie van nieuwe wettelijke regelingen.

Bovendien als de grootste Chinese horecabrancheorganisatie is VCHO een erkende gesprekspartner voor de overheid. Zo oefenen wij namens de Chinese horeca invloed uit op verschillende terreinen zoals de Wet van Arbeidsvreemdelingen en ongegronde negatieve berichtgeving over de Chinese horeca. Samen staan wij sterker.

Dus word vandaag nog lid van onze vereniging!

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Voor juridische ondersteuning werken wij nauw samen met een aantal specialisten die brede kennis en ervaring hebben op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, fiscaal recht en arbeidsimmigratie. Deze specialisten hebben jarenlange ervaring met de Chinese horeca. In samenwerking met hen bieden wij onze leden een gratis eerstelijnsadvies. Voor tweedelijnsadvies geldt een zeer gunstig tarief.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Nee, wij zijn niet hetzelfde als KHN. Wij zijn een eigen organisatie die sinds 2012 speciaal voor de Chinese horecaondernemers is opgericht. Door doeltreffende acties te nemen en efficient te werken, kunnen wij de specifieke belangen voor de Chinese horecaondernemers behartigen.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Als u lid bent van onze vereniging dan kunt u direct contact met ons opnemen voor advies. Bel ons op 020-3458202 of stuur ons een email naar info@vcho.nl
Bent u nog geen lid? Word dan direct lid van ons via het aanmeldformulier of bel 020-3458202. Wij helpen u graag verder!

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Heeft u een restaurant? Dan is uw contributiebijdrage vanaf 1 januari 2015 € 370,- per jaar excl. BTW.
Heeft u een cafetaria? Dan is uw contributiebijdrage vanaf 1 januari 2015 € 270,- per jaar excl. BTW.

Daarnaast ontvangt u jaarlijks 25% ketenkorting op uw contributie als u meerdere restaurants heeft die bij ons zijn aangesloten. Ook krijgt u 25% familiekorting als u een direct familielid met een onderneming bij ons lid maakt. Zowel u als uw familielid ontvangen dan deze jaarlijkse  korting.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


De contributiebijdrage geldt per kalenderjaar: januari t/m december.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Praktijkbegeleider Chinese Restaurants

Speciaal voor de Chinese horecaondernemers, chef-koks en hoofden bediening heeft Bureau HTM het programma ontwikkeld dat opleidt tot het diploma Praktijkbegeleider.

HTM Training Praktijkbegeleider voor de Chinese horeca
Doelgroep: alle Chinese horecaondernemers, bedrijfsleiders en chef koks en hoofden bediening
Duur: 1 dag training, tijden in overleg te bepalen, examinering op het bedrijf
Startdata 2014: 26 augustus, 23 september, 27 oktober, 25 november, 15 december.
Eén lesdag en een nader af te spreken 1/2 dag examen op uw eigen locatie.
Locatie: De Sassenpoort in Zwolle; Sassenstraat 53, 8011 PB Zwolle
Ledenprijs: € 325,00 per deelnemer inclusief examen! (exclusief 21% BTW).
Niet leden: € 425,00 per deelnemer inclusief examen! (exclusief 21% BTW).

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Examen Sociale Hygiëne Chinees nieuw
locatie Examendata Sluiting inschrijving Prijs
Zoetermeer 08-09-2014 26-08-2014 € 152,50
Zoetermeer 13-10-2014 30-09-2014 € 152,50
Zoetermeer 10-11-2014 28-10-2014 € 152,50
Zoetermeer 08-12-2014 25-11-2014 € 152,50

De gepubliceerde data zijn onder voorbehoud van publicatiefouten en wijzigingen.

Bestellen leermateriaal

Om u te helpen bij de voorbereiding van het examen Sociale Hygiëne Chinees, biedt de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) u het leermateriaal, bestaande uit de examentraining en het boek Sociale Hygiëne in het Chinees. Indien u lid bent van VCHO, betaalt u slechts € 25,00 per boek. Prijs voor niet-leden is € 95,00. Indien u nu besluit om lid te worden van VCHO, ontvangt u dit boek geheel gratis. U kunt ons hiervoor bellen op 020 – 34 58 202.

Uitslag/Waardepapier 

U ontvangt 4 weken na het examen de uitslag en indien u geslaagd bent, krijgt u de SVH Verklaring Sociale hygiëne. Meer informatie over het examen? Dan kunt u de afdeling Klantenservice van SVH bellen, via telefoonnummer: 0900-1402 (€ 0,15 p/m).

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


In de praktijk betekent dit dat alle 14 allergene stoffen vermeld moeten worden wanneer ze gebruikt zijn bij de bereiding van voedingsmiddelen in het Horecabedrijf, ongeacht in welke vorm.

Hoe de informatie aan de gast verstrekt wordt mogen horecaondernemers zelf bepalen. De allergeneninformatie mag schriftelijk, mondeling of elektronisch aan de gast worden aangeboden. Voorwaarde is wel dat deze informatie schriftelijk of elektronisch in het bedrijf aanwezig is voor het personeel en de controlerende instantie, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

De allergenendeclaratie moet altijd kloppen, ongeacht wie het gerecht maakt. Daardoor zullen er binnen de organisatie goede onderlinge afspraken moeten worden gemaakt over de recepten en de werkwijze.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Door de Europese Unie is bepaald dat alleen de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken vermeld moeten worden. De onderstaande 14 allergenen moeten worden opgenomen in de allergenendeclaratie:

 • Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut)
 • Schaaldieren
 • Eieren
 • Vis
 • Pinda
 • Soja
 • Melk (inclusief lactose)
 • Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
 • Selderij
 • Mosterd
 • Sesamzaad
 • Zwaveldioxide en sulfiet
 • Lupine
 • Weekdieren
Controle

Hoe de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de nieuwe wetgeving gaat controleren is op dit moment nog niet duidelijk. De NVWA is hierover nog in overleg met de branche organisaties.

Ondersteuning

Ga voor meer informatie naar de website van Bureau de Wit, een samenwerkende partner van VCHO: http://www.bureaudewit.nl/voedselveiligheid/allergeneninformatie.html, of bel naar 020-3458202.

allergenen_iconen

 

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


Sinds april voert SZW inspecties uit in de Horeca. Er wordt vooral gecontroleerd bij Horecagelegenheden die al eerder in de fout zijn gegaan. Op de volgende punten wordt er vooral gecontroleerd:

 • Onderbetaling van personeel
 • Illegale tewerkstelling (verlopen TWV)
 • Te lange werktijden
 • Werken onder slechte arbeidsomstandigheden

Sinds augustus worden er ook Inspectiecontroles uitgevoerd in de volgende 6 steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Den Bosch.

Als de regels niet worden nageleefd kunnen ondernemers hoge boetes en sancties verwachten. Het is de verantwoordelijkheid van de ondernemers en werknemers zelf, om deze regels te kennen. Er wordt verwacht dat de inspecties tot het einde van het jaar worden gehouden.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.


sticker_geen_alcohol_onder_18

U kunt de sticker gratis bestellen op de website van  Horeca Stichting Nederland zie link- http://www.hsn.nl/klantenservice/alcoholsticker. Per restaurant kunt u max. 5 gratis stickers bestellen.

Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Het gebruik en bezit van alcohol is verhoogd van 16 naar 18 jaar. U kunt hierdoor de oude leeftijdstickers niet meer gebruiken.

In de nieuwe Drank- en Horecawet staat dat de leeftijdsgrenzen bij verkoop van alcohol aangegeven dienen te worden bij iedere ingang van elke organisatie waar alcohol verkocht wordt. Aanwezigheid van een leeftijdsticker in je bedrijf of organisatie is wettelijk verplicht wanneer je alcohol verkoopt. Door het plakken van deze nieuwe sticker voldoet u dan aan de wettelijke eis.

Please log in to rate this.
0 people found this helpful.