Sinds 1 oktober 2014 kunnen Aziatische horecabedrijven onder voorwaarden koks uit verschillende Aziatische landen (o.a. China) naar Nederland laten komen om hier te werken.
Een werkvergunning wordt verleend onder de voorwaarden dat de werkgever gedurende de looptijd van de vergunning niet vergunningplichtige personeel aanneemt en/of opleidt. Door de sector zijn in de afgelopen jaren opleidingen ontwikkeld, zoals de Basisopleiding Aziatische Keuken (BAK).
Deze BAK is al door veel cursisten gevolgd. Omdat de werkgever zich moet blijven inspannen om zijn personeel op te leiden, heeft VCHO namens de sector 7 nieuwe Masterclasses ontwikkeld.
1. Masterclass Aziatische Salades (keukenfunctie niveau 1 & 2)
2. Masterclass Sushi Basis (keukenfunctie niveau 2 & 3)
3. Masterclass Moderne Keukenapparatuur (keukenfunctie niveau 2 & 3)
4. Thaise/Indische Keuken (keukenfunctie niveau 2 & 3)
5. Masterclass Chinese Keuken (keukenfunctie niveau 2 & 3)
6. Masterclass Sichuan Keuken (keukenfunctie niveau 4, 5 & 6)
7. Masterclass Japanse Keuken Umami (keukenfunctie 4, 5, & 6)
Regels en voorwaarden:
- Tijdens de looptijd van de eerder afgegeven GVVA moet de werkgever drie van zijn zittende niet vergunningplichtige werknemers een masterclass hebben laten volgen;
- Van de drie met een certificaat afgesloten masterclasses is er maximaal één masterclass gevolgd door een werknemer op niveau 4 en hoger;
- Deze werknemers zijn op het moment dat de masterclass wordt gevolgd al 1 jaar voor minimaal 16 uur per week in dienst bij de werkgever;
- De masterclass is gevolgd na ingangsdatum van de huidige GVVA en gedurende de looptijd van de huidige GVVA.
- Het certificaat is uitgereikt tijdens de looptijd van de huidige GVVA.
Certificaat & Kosten
Deelnemers die slagen krijgen een certificaat.
Kosten per masterclass
Niet-leden € 75,-
VCHO-lid: slechts € 50,-
Bij het aanmelden kunt u direct online per masterclass betalen.