Breugem goes Asia

In samenwerking met VCHO heeft Brouwerij Breugem 4 Aziatische speciaalbieren ontwikkeld. Deze 4 Aziatische speciaalbieren zijn speciaal ontwikkeld voor de Aziatische keuken, en kan middels ‘foodpairing’ breed ingezet worden.

VCHO & Breugem

VCHO is een vereniging die zich sterk maakt voor Aziatische horecaondernemers met uiteenlopende horecabedrijven, zoals restaurants, cafetaria’s en hotels. Het doel is specifieke belangen van de Aziatische horecaondernemers optimaal te behartigen.

Breugem is geen verzonnen naam, met een Belgische klank, maar de naam van de man achter het bier. Patrick Breugem is onze hoofdbrouwer en brouwt zij bieren in Zaandijk. Hij heeft eerder gewerkt als brouwer bij Brouwerij de Prael en hij was brouwmeester bij De 7 Deugden in Amsterdam. Zijn passie voor bieren is ongekend, en het liefst schenkt hij trots zelf zijn bieren tijdens diverse bierfestivals. Samen met Zaans-Canadese bierkenner Derek Walsh werkt hij zijn bierportfolio uit, waarbij diverse uithoeken van het bierspectrum worden verkend. De basis blijft het verder optimaliseren van zijn klassiekers en prijswinnaars; het Zoentje en de befaamde Saense Tripel.

Officiële lancering

Op maandag 13 januari om 15.00 is het dan na een lange voorbereiding eindelijk zover.

Brouwerij Breugem lanceert de 4 Aziatische speciaalbieren officieel op de Horecava in de Rai Amsterdam. Brouwerij Breugem heeft een stand op het Aziatische Paviljoen (standnummer 7.200) waar klokslag 15.00 uur met een fantastische lancering komen en graag het glas met u heffen.

Wil jij 10% korting op je eerste bestelling? Neem dan dit persbericht mee! Bij de bestelling van 4 dozen ontvang je onze kennismakingskorting.

Bestellen en distributie

De 4 Aziatische speciaalbieren worden in heel Nederland geleverd, middels een groothandel met landelijke dekking. Bestellen kan bij voorkeur per mail naar sales@brouwerijbreugem.nl of anders telefonisch +31 88 130 88 91 worden doorgegeven.

Presentatie

Om de bieren succesvol in de Chinese en Aziatische horeca te introduceren, zullen we organiseren diverse workshops in het land organiseren. Tijdens deze workshops vertellen wij meer over deze bieren, vertellen wij hoe de bieren te kunnen verkopen, maar ook hoe deze bieren te combineren zijn in de verschillende keukens met diverse gerechten. Daarnaast zijn er tafelkaartjes ontwikkeld en een omschrijving op A4 formaat. Met de kennis uit de workshops en de ondersteunende informatie kunnen de medewerkers de bieren optimaal onder de aandacht brengen bij de gasten.

Breugem’s Aziatische bieren & foodpairing

Asian White 4,6%

Een strogeelkleurig en fris tarwerijstbier met versgeraspte galangawortel en Djeroek Poeroet.

Strak van smaak, licht van alcohol en met een kenmerkend peper- en Citrus karakter.

  • Dit tarwebier combineert erg goed met frisse, lichtere gerechten zoals de dim sum, frituur hapjes en rund in tempura.

Asian Amber 5,1%

Een soepel, makkelijk en amberkleurig bier; een ‘extra special bitter’ om precies te zijn. Met de toevoeging van meerdere moutsoorten en verse Oolongthee heeft dit bier een volle body, dat licht zoetig is, maar ook goede bitters.

  • Dit bier combineert goed bij gerechten met verse ingrediënten waar minder zout en kruiden worden gebruikt. Zoals gefrituurde gezouten kip, pekingeend, saté, dumplings, Babi Panggang en Foe Yong Hai.

Asian Tripel 7,6%

Mighty spicy flavoured tripel ‘infused’ met Szechuan peperkorrels. Dit frisse kruidige bier heeft door het gebruik van Szechuan pepers een heerlijk verrassende tinteling op de tong.

  • Dit bier combineert uitstekend bij gerechten met pepers en gember, maar past ook erg goed bij zoetzure gerechten. Zoals Tjap Tjoy, Gong Bao garnalen, Foe Yong Hai en varkensvlees in zoetzure saus.

Asian Dubbel 6,5%

Een sweet & juicy styled dubbel met hartverwarmende five spice. Dit bier heeft tonen van kaneel, kruidnagel en anijs.

  • De dubbel combineert goed bij zoetige gerechten, maar ook bij umami rijke gerechten. Zoals bij Mongoolse Hot Pot, Szechuan ossenhaas met Shiitake, Gong Bao garnalen, varkensvlees in zoetzure saus en zoete desserts.