Ledenvoordeel WeChat Pay & Alipay

WeChat Pay en Alipay zijn de meest dominante online betalingsdiensten op de Chinese e-commercemarkt met bijna 900 miljoen mensen die hiervan gebruikmaken in China. Mobiel betalen is daar de voorkeursbetaalmethode geworden voor de Chinese consumenten en hiermee kan overal betaald worden.

Met meer dan 20 miljoen Chinese toeristen elk jaar die Europa bezoeken zult u, door het aanbieden van WeChat Pay en Alipay meer Chinese toeristen trekken en meer omzet uit deze doelgroep halen. Zo is het voor de Chinese toeristen gemakkelijk om een betaling te doen en is de wisselkoers van WeChat Pay & Alipay ook veel voordeliger voor hun.

Hoe werkt het?

Als u gebruikmaakt van WeChat Pay en/of Alipay via Yaband Payontvangt u een Yaband account en een Paypro account. Met beide accounts heeft u inzicht op de gemaakte transacties van uw WeChat en Alipay.

Vervolgens kiest u uit één of meerdere methodes:

 1. Yaband Pay Machine
  Bij betaling van een borg van € 200 ontvangt u een handzame Yaband Pay Machine in bruikleen. Op dit apparaat voert u het te betalen bedrag in en scant u vervolgens met de ingebouwde camera de QR code van de WeChat Pay of Alipay van de klant of gast. Met uw Yaband Media account meldt u zich aan in het betalingssysteem waar uw machine ook aan gekoppeld is. In dit account kunt u de transacties inzien en beheren.
 1. Via uw eigen smartphone
  U kunt uw mobiele telefoon gebruiken en de “Yaband Pay” app installeren. Met uw Yaband account heeft u inzicht op uw transacties en verbruik. Met deze app voert u het bedrag zelf in om een QR code te genereren. Vervolgens scant de klant/gast deze QR code met de WeChat of Alipay app om de betaling uit te voeren.
 1. Statische QR code
  U krijgt een eigen statische gegenereerde QR code die gelinkt is met uw Yaband account. Deze print u uit en plaatst u bijvoorbeeld bij de kassa. De klant/gast moet vervolgens zelf het bedrag invullen met de eigen smartphone en vervolgens deze statische QR code scannen om het bedrag over te maken.

Aanvragen WeChat Pay en/of Alipay via Yaband Pay

Als u gebruik wilt maken van deze online betaaldiensten kunt u de registratieformulier voor activering opvragen bij VCHO. Stuur vervolgens de ingevulde registratieformulier samen met uw uittreksel handelsregister KvK en een kopie van de paspoorten van alle aandeelhouders die meer dan 10% van de aandelen bezitten op naar Yaband Media.

Ledenvoordeel Yaband Media

Yaband Media kan u helpen met het aanmaken van een WeChat Official Subscription account, biedt ook online marketing services aan en kunnen u op verschillende platformen promoten. Wanneer u een contract afsluit kunt u voor een deel gratis gebruikmaken van de marketing mogelijkheden die aangeboden worden.

Hieronder de mogelijkheden:

 • Gratis: uw banner komt op de website van Yaband Media (ruim 40.000 maandelijkse bezoekers) en op de Yaband Media app.
 • Betaald: promotie op de WeChat account van Yaband Media (ruim 70.000 followers) d.m.v. een artikel dat geschreven wordt door Yaband Media en geplaatst wordt na uw goedkeuring. De kosten zijn op basis van de positie waarin uw artikel getoond wordt.