Informatie over de opleidingen van Bureau HTM

Bij Bureau HTM kunt u curssussen/trainingen volgen waarmee u aan de voorwaarden van de regeling voor GVVA-aanvragen kunt voldoen.

Basisopleiding Aziatische Keuken (BAK)

Bureau HTM heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan m.b.t. de Aziatische keuken. Met deze kennis is de basisopleiding Aziatische keuken ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Vereniging Chinese Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO).

Na de thuisstudie/training on the job wordt op 1 dag een masterclass gegeven op een externe locatie en moet een examen worden gemaakt. De masterclass bestaat uit het gezamenlijk bereiden van een drie-gangen lunch, onder begeleiding van een Aziatische chef-kok. Daarna, op dezelfde dag, volgt het examen! Na een succesvolle uitslag krijgt de werknemer het certificaat ‘Basisopleiding Aziatische keuken’.

Verdieping Chinees-Aziatische Keuken (VCAK)

In deze training on the job wordt verder ingegaan op materialen en middelen waarmee wordt gewerkt in de Aziatische keuken en worden er andere specifieke vaardigheden aangeleerd en geëxamineerd zoals het werken met kruiden en specerijen, bereidingswijzen wokken, drogen en stomen, bereiden van een Chinese salade, bereiding klaar maken van alle ingrediënten voor het (laten maken) van een Nasi/Bami Goreng.

Het snijden van verschillende garneringen, het uitserveer klaarmaken van borden, portioneren en opmaken. Tevens het snijden en afmaken van specifieke gerechten.

Minimale voorbereidingstijd 30 dagen waarin 5 opdrachten dienen te worden gemaakt afgetekend door de Chef-kok/werkgever van het bedrijf.

Het examen bestaat uit het bereiden van een drie-gangen menu, onder leiding van een Aziatische chef-kok tijdens de Masterclass. De deelnemers worden beoordeelt op vaardigheid en vakkennis. Aansluitend, op dezelfde dag zal het mondelinge examen afgenomen worden! Na een succesvolle uitslag ontvangt de werknemer het certificaat ‘Verdieping Chinees-Aziatische Keuken.

Deze spoedopleidingen bestaan uit een theoretisch gedeelte d.m.v. thuisstudie met afsluitend een Masterclass en een examen. De werkgever (of chef-kok) en de deelnemer (=werknemer) ontvangen hiervoor digitaal het lesmateriaal na de aanmelding. Tijdens het werken leert de werkgever of ervaren kok aan de hand van het materiaal op een structurele wijze aan de werknemer basisvaardigheden van de Aziatische keuken uit te voeren.

Fikse korting leden VCHO (BAK en VCAK):

Niet-leden                    € 500 per deelnemer (excl. BTW)

VCHO-leden                 € 300 per deelnemer (excl. BTW)

Doelgroep BAK: parttime/fulltime keuken medewerkers of starters die in de Aziatische keuken beginnen.

Doelgroep VCAK: parttime keukenmedewerkers minimaal 16 uur, jongeren t/m 21 jaar 12 uur of/fulltime keuken op niveau 1 en 2 of medewerkers op hetzelfde niveau die al eerder het BAK diploma hebben behaald.

Praktijkbegeleider Aziatische restaurants

Speciaal voor de Chinese horecaondernemers en koks vanaf niveau 4 (niet vergunningplichtig) biedt Bureau HTM de opleiding Praktijkbegeleider aan. Met dit diploma voldoet u in combinatie met het certificaat Nederlandse Taalcursus aan de voorwaarden van de regeling voor het aanvragen van een GVVA.

De training is in het Nederlands en daarom is voldoende kennis van de spreektaal nodig. Ook het examen wordt in het Nederlands afgelegd. Bij twijfel vraag dan de trainer op de trainingsdag of uw beheersing/kennis van de Nederlandse taal goed genoeg is om deel te kunnen nemen aan het examen.

De opleiding bestaat uit één dag les. Tijdens deze les wordt de cursusmap besproken en worden de huiswerkopdrachten uitgelegd. Vervolgens moet er een aantal huiswerkopdrachten gemaakt worden en opgestuurd naar Bureau HTM. Als het huiswerk binnen is, wordt u door het Examenbureau uitgenodigd voor het examen.

Het examen bestaat uit drie onderdelen: 

  1. Het voeren van een tweegesprek;
  2. Het verzorgen van een praktijkinstructie;
  3. Het mondeling beantwoorden van 10 vragen uit de cursusmap.

Tijdens de lesdag wordt u uiteraard volledig voorbereid op het examen!

Doelgroep en eisen

Alle Chinese horecaondernemers en koks vanaf niveau 4 (niet vergunningplichtig).

Fikse korting leden VCHO:

Niet-leden                     € 475 per deelnemer, incl. examen (excl. BTW)

VCHO-leden                  € 350 per deelnemer, incl. examen (excl. BTW)

Contactgegevens:

Bureau HTM

Tel          :    038-33 74 501 / 0118-760 036

E-mail     :    info@bureauhtm.nl

Website   :    www.bureauhtm.nl