Opleidingen

Opleidingen van Bureau HTM

Bij Bureau HTM kunt u curssussen/trainingen volgen waarmee u aan de voorwaarden van de regeling voor GVVA-aanvragen kunt voldoen.

Speciaal voor de Chinese horecaondernemers, chef-koks en hoofden bediening heeft Bureau HTM het programma ontwikkeld dat opleidt tot het diploma Praktijkbegeleider. U voldoet aan de richtlijnen uit het convenant als u als ondernemer en/of kok deelneemt aan de cursus in combinatie met de taalcursus

De volgende onderwerpen worden behandeld

  • Systematisch en planmatig begeleiden van een leerling;

  • Omgaan met cultuurverschillen (Westers vs. Aziatisch);

  • Beoordelen van de leerling;

  • Instructies geven ondanks taalproblematiek;

  • Begeleiden van een leerling bij het aanleren van communicatieve vaardigheden;

  • Een leerling gemotiveerd houden in een andere werkomgeving;

  • Effectief omgaan met het dilemma tussen opleiden en de primaire taak van het leerbedrijf;


Voor alle vragen wanneer u aanmerking komt voor de opleidingseisen die het UWV stelt ten aanzien van de GVVA aanvragen, kunt u het best contact opnemen met één van de medewerkers van het Aziatisch team van het UWV.

Lees meer op de uitgebreide factsheet.

Deze cursus is met name opgezet voor de werknemers die een start willen maken in de Chinese restaurants. Daarom is in deze cursus naast de algemene Aziatische kook- en snijtechnieken vooral aandacht besteed aan de meest bekende Aziatische keuken, de Chinese keuken.

Gedurende een bepaalde periode heb je de tijd om 8 opdrachten te doen onder begeleiding van je praktijkbegeleider of van een ervaren kok binnen het bedrijf waar je werkt.

Lees meer op de uitgebreide factsheet.

Naast de Basisopleiding Aziatische Keuken heeft Bureau HTM een verbredingscursus ontwikkeld. In deze training on the job wordt er verder ingegaan op materialen en middelen waarmee wordt gewerkt in de Aziatische keuken en worden er andere specifieke vaardigheden aangeleerd en geëxamineerd. Ook bevat deze training nieuwe opdrachten aan de hand van nieuwe recepten en bereidingswijzen

In de praktijk worden van de deelnemers met name ondersteunende taken in de keuken gevraagd als:

  • Mise-en- Place maken;
  • Voorbereidende werkzaamheden; als het snijden en kort voorkoken van ingrediënten;
  • Opmaken en klaar maken van de borden voor uitserveren.

Lees meer op de uitgebreide factsheet.

Bureau HTM
Sassenstraat 53
8011 PB Zwolle

Tel: 038 – 3374501
E-mail: info@bureauhtm.nl
Website: www.bureauhtm.nl